Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Rotterdam Centraal

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Rotterdam Centraal die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Harry (10 jul 2011)
Stationsanecdote: Begin-midden jaren '70 van de vorige eeuw stond daar een opslaghok in de fik. Dat ding stond achteraan ergens op een ver perron, dus de brandweer was er niet zo snel bij. Het manco werd gecompenseerd door een leuk schouwspel, het brengt wat leven in de brouwerij. De mensen van Post T (waaronder mijn vader als rangeerdienstleider)vermaakten zich prima, hoewel ze zich zorgen maakten om de daar aanwezige voorraad koffie. Nadat de brand uiteindelijk geblust werd, was het tijd om de schade op te nemen. Zoals te verwachten was alles verloren gegaan (ook de koffie) behalve een enorme voorraad blikken. Hulpvaardige spoorhazen trachtten die te 'redden' maar niet iedereen had zulke vuurvaste handen... Het moet een hilarisch tafereel geweest zijn. Dus op verzoek van de aanwezigen richtte de brandweer zich op het nablussen van die blikken. De buit werd verdeeld, en zo kon het komen dat mijn pa met een enorme hoeveelheid blikvoer thuiskwam. Alleen jammer dat alle etiketten eraf waren gegaan. Het was dus per keer een verrassing wat er tevoorschijn kwam. Na verloop van tijd bleek mijn vader hoog gescoord te hebben in de segmenten tomatensoep en appelmoes. Wat er in sommige blikken zat is nooit bekend geworden. Vanaf het moment dat mijn ma de opener erin zette, spoot er een bruin/zwart achtige massa uit de verpakking tegen het plafond van de keuken. Het had weinig zin dat na te gaan. Al met al hebben nogal wat gezinnen zich wekenlang kostelijk vermaakt met het NS-verrassingspakket :P
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina