Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Rotterdam Centraal

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Rotterdam Centraal die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Elvira de Kraag (26 feb 2009)
Wie zou iets kunnen vertellen over de vierkante figuren die in de gevel van het oude station waren verwerkt (zie bijvoorbeeld afbeelding 2)? Ik ben hier bijzonder in geinteresseerd! Van wie is het ontwerp, wat is de achtergrond, zit er een verhaal achter? Ik laat op dit moment nieuwe kozijnen maken voor mijn woning achter het CS, en deze figuren gebruik ik in het ontwerp dat in de bovenlichten wordt gezandstraald, samen met de nieuwe stijlkenmerken van het toekomstige station, de Y-vormige pilaren. Dit als een soort hommage aan het oude en een welkom aan het nieuwe station. En natuurlijk omdat het nu eenmaal de STATIONssingel is... Ik hoop dat iemand iets kan vertellen? Bedankt alvast!
reactie webmaster: Ik heb het op deze pagina geplaatst, omdat hier meer bezoekers komen dan alleen bij afbeelding 2. wellicht dat men je kan helpen. succes met dit leuke initiatief. heb je het bij het utrechts archief nagevraagd? je kunt ze bereiken via www.hetutrechtsarchief.nl. Zij hebben de oude spoor archieven in huis, dus kunnen je misschien wel meer vertellen hierover.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina