Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Sloterdijk

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Sloterdijk die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (22 apr 2009)
Station Sloterdijk bestaat al sinds juni 1956 en was tot 1985 gevestigd bij de Molenwerf aan de oude lijn naar Haarlem. Sinds 1983 kwam Sloterdijk nieuw ingebruik wat toen nog midden in een zandvlakte lag en alleen treinen ontving naar/van Zaandam. Omdat er twee Sloterdijken waren tussen 1983 en 1985 heette het nieuwe "Noord"" en het oude "Zuid". Nadat in 1985 de Haarlemlijn ging stoppen in Nieuw-Sloterdijk werden de toevoegingen "Zuid" en "Noord" overbodig. In 1986 kwam het Hoge deel voor de Westtak gereed en in december 2008 tenslotte het extra perron in de Hemboog. Maar de jongste uitbreiding is pas echt gereed gekomen rond 20 april 2009, omdat toen eindelijk het werk aan de overkapping af was.
reactie webmaster: ja die andere stations staan ook wel op de site genoemd.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina