Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Kampen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Kampen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
anoniem (5 jan 2012)
Is het waar dat er bij station Kampen alleen maar dieseltreien matrieel '90 (buffel) rijden en dat er daarom geen bovenleiding is? En waarom rijden de treinen van af Kampen alleen maar naar Zwolle? Trouwens Wanneer is de hanzelijn klaar? Sorry van deze vele vragen maar geeft u alstublieft antwoord.
reactie webmaster: het zal eerder andersom zijn, omdat er geen bovenleiding is kunnen er geen elektrische treinen komen. klinkt veel logischer toch? inderdaad nu rijden er alleen buffels, vroeger reden er ook andere treinen, maar ik heb geen verstand van materieel.

het spoor uit kampen eindigt in zwolle, waar zou de trein verder naar toe moeten rijden dan? dan zou het het hele emplacement van zwolle moeten oversteken. dwars door alle doorgaande intercities, dat is niet logisch. overigens is de lijn naar kampen formeel het vervolg van de lijn uit amersfoort, vroeger (heeeel vroeger) reden de treinen uit amersfoort door naar kampen, maar ze moesten dan wel kopmaken in zwolle. dat is nu niet logisch meer, want de treinen naar amersfoort zijn veel langer dan die naar kampen en bovendien elektrisch.

de hanzelijn is in december van dit jaar klaar.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina