Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Geldermalsen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Geldermalsen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Harry (31 jul 2011)
Een jaar of 20 geleden stond ik op dit station, te wachten op de trein naar Leerdam. Het was in het begin van de avond en ik zou bij mijn vriendin gaan eten. Met mijn gedachte daarbij schrok ik op van het bekende PLING-PLONG. 'Gelukkig' was er alleen geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Den Bosch (geen idee meer waarom) Die mazzel werd wreed verstoord toen bleek dat er richting Dordrecht óók geen treinen reden. Wat nu, wachten of terug naar huis (Tiel)? De bus nemen is daar geen aantrekkelijke optie. Ik besloot te wachten met in het achterhoofd een prettig vooruitzicht. Naarmate de tijd vorderde vervaagde dat meer en meer. Na 2 uur wachten, slechte koffie en ter compensatie van gemist avondeten wat snoepgoed, sloop de twijfel binnen. Helaas, ook het aanwezige NS personeel had geen flauw idee wanneer de treinen weer gingen rijden. Al was het alleen maar omdat zij ook niet precies wisten wat er aan de hand was. Hun sympathie voor mijn geduld was hartverwarmend, maar ondertussen begon het nóg later te worden en steeds kouder. En het is daar toch al zo'n waaihoek. Inmiddels na 10-en was de busoptie verlopen en stond ik intussen al uren alleen op dat station. Na 11-en werd het spannend, de optie 'laatste trein naar huis' kwam steeds dichterbij. Er was wél verbinding naar Tiel-Nijmegen/Arnhem. Al die tijd maar rondhangen, en dat terwijl er zo'n tof café recht tegenover het station was. Heel wreed eigenlijk, maar ja, je kan niet weg. Soms kan een mens een vaag vermoeden, optimisme en de nodige goklust combineren: ik besloot te wachten. OOIT moet er iets gaan rijden, de NS-ers willen zelf immers ook naar huis? Die gaan echt geen honderden kilometers omrijden om op hun standplaats terug te komen. Toch werd ik na 12-en wat benauwd. Vriendin inmiddels allang te bed, dus ALS ik daar ooit nog kwam, moest ik haar nog maar wakker zien te krijgen om open te doen. Anders sta je dáár weer... Tegen half een hoorde ik uit zuidelijke richting een dof geluid en zag iets geels: EEN TREIN! :) Het was bij de NS inmiddels bekend dat een of ander hardnekkig type per se naar Leerdam wilde. Hoewel de reguliere dienstregeling inmiddels allang bleek gestaakt, vonden ze toch een mogelijkheid mij weg te brengen! De grootste storing zat elders, er reden toch geen treinen meer, dus ff op en neer naar Leerdam dieselen, och, dat kon wel... Waar ze treinstel en machinist hebben gecharterd is me nog steeds onbekend. Hoe dan ook, ik kreeg helemaal voor mij alleen een rit van Geldermalsen naar Leerdam. Ergens ver in de nacht, behoorlijk verkleumd en doodop stond ik eindelijk bij mijn liefje aan de deur. Ze deed open en maakte meer goed dan een kapotte bovenleiding kan verpesten :) Bij deze nogmaals dank voor al die bereidwillige medewerking!!! Die verkering is allang uit, maar één ding blijft: de herinnering aan een onvergetelijke en unieke rit. Wie, behalve de Koningin, heeft ooit in een privétrein gereden, geheel buiten de dienstregeling om???
reactie webmaster: ik heb wel eens een trein op een plek laten stoppen waar dat al 25 jaar niet meer regulier was. maar dat was wel een trein gevuld met andere passagiers, dus niet zo uniek als dit.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina