Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Geldermalsen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Geldermalsen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
maarten (7 apr 2008)
Geldermalsen is een lekker groot station maar waarom staat eigenlijk met monumentaal?? stations gebouw voor de helft leeg? vroeger zat er een horeca keten (het buffet in) en wat zit er op de boven verdieping? was dat vroeger woongedeelte? maak en één grote restauratie ruimte van! gr.M
reactie webmaster: vroeger zat er inderdaad een woonhuis op de bovenverdieping. het gebouw is voor de huidige maatstaven inderdaad meel te graat, maar dat komt omdat er vroeger veel meer diensten moesten worden aangeboden op een station. je had er kaartverkoop via loketten, wachtkamers (eerste, tweede en derde klas hadden vaak aparte ruimtes, omdat deftige eerste klas passagiers niet tussen het gepeupel wilde zitten) en ruimtes om bagage vervoer af te handelen. Er werkten dan ook veel meer mensen op zo'n station. Op Geldermalsen misschien wel 30 man. Bovendien woonden er ook mensen (zoals ik schreef). Als je die ruimte nu allemaal tot restaurant ombouwt heb je wel een heel groot restaurant, waar een ober enorm lange afstanden moet afleggen, maar waar waarschijnlijk toch niet heel veel meer mensen zullen gaan zitten dan er nu doen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina