Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Coevorden

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Coevorden die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Jan Wagenaar (7 apr 2011)
Beste Michael, In het boek "Locomotiefloodsen en tractieterreinen in Nederland, 1839-1958" staat o.a. ook een plattegrondkaartje (situatie 1912)van het Coevorder stationsemplacement met de locloods en de draaischijf. De locloods stond vroeger aan de Emmer-zijde (= uiterst rechterzijde) van het emplacement,links van de overweg. De loods was langwerpig van vorm, had 2 sporen en ook een aanbouw met dienstruimten. Achter de loods was ook een draaischijf. Het locdepot werd in 1938 weer opgeheven. Aan foto's hiervan kan ik je helaas niet helpen. Misschien dat er bij de Gemeente Coevorden nog iets bekend is ? Verder zou je nog eens kunnen kijken op de website van R. van Wissen over de NOLS (zoek maar even via Google met : Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij, want het rechtstreekse webadres is nogal gecompliceerd). Jan Wagenaar
reactie webmaster: ik heb een nieuwe optie gemaakt waarbij je meteen op de betreffende vraag kunt reageren. ik weet niet of je daarvan gebruik hebt gemaakt, maar dan komt dit antwoord ook meteen bij de betreffende persoon terecht, zonder dat zijn mailadres op de site staat. Kan ik meteen kijken of dat goed werkt.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina