Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Gouda tram

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Gouda tram die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (23 jun 2011)
De tramlijn begon naast het hoofdspoor van Gouda naar Woerden bij een stootjuk. Daar was het perronnetje. Dan was er een verbindingswissel met dat hoofdspoor dat normaal niet gebruikt werd, want de tram eindigde bij Gouda Tram, niet te Gouda. Dat kon aanvankelijk wel want er was toen ook een kort zakspoor aan de oostzijde, zoals dat er nu nog een aan de westzijde ligt. Na het overloopwissel kwam er een driesporig tramemplacement, waar de tramloc kon omlopen nadat de passagiers bij het perronnetje waren uitgestapt. Na het omlopen werd de tram teruggezet langs het perronnetje zodat de passagiers konden instappen. Er was een eenvoudige watervoorziening, geen kolenpark. Het depot was te Schoonhoven.
reactie webmaster: aha dank, ik heb er nu Gouda tram van gemaakt. ik heb altijd gedacht dat de trams naar schoonhoven gewoon van het station vertrokken. dank voor de verduidelijking.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina