Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Gouda tram

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Gouda tram die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (22 jun 2011)
Wie de Jan van der Heijdenstraat te Gouda enkele luttele meters naar het noorden zou doortrekken stuit op de spoorlijn Utrecht - Gouda, exact ter plaatse van het beginpunt van de voormalige tramweg Gouda - Schoonhoven. Het is dus dezelfde locatie als de beginhalte die toen Gouda Tram heette. De halte was van het NRS/SS stationsplein af bereikbaar door enkele tientallen meters te wandelen. In de officiele naamgeving volgens de SS/NS-dienstorders komt de naam Jan van der Heijdenstraat niet voor en voor zover ik kan nagaan ook niet in dienstregelingen. De eerstvolgende halte was Karnemelksloot. De lijn was overigens meer aangelegd als lokaalspoorweg dan als tramlijn; er waren echte perrons en geen stoepjes. Tekening 111 in de NVBS-railatlas.
reactie webmaster: betekent dat dat de spoorlijn niet op het station begon, maar alleen aan het perron van deze halte stopte? of heeft het later wel vanaf het station gelopen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina