Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Mantgum

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Mantgum die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
sjoerd eeftens (29 okt 2010)
Bertus vraagt naar een wachtpost bij Skillaard. Dat is bij de overweg bij km 10.730 op de spoorweg Leeuwarden - Staveren. Nabij het station Mantgum km 9.884, ligt overweg 10.088. Hier stond ten noordoosten van de overweg wachterswoning 7, links voor de overweg dus. Bij de overweg bij Skillaard stond aan de zuidoostzijde, dus links voorbij de overweg, wachterswoning 8. Meestal staan die woningen wel aangegeven op de aanlegtekeningen en die zouden er van deze Staatslijn bij het Utrechts Archief wel kunnen zijn. Vele woningen in Nederland zijn echter later gebouwd en omdat de NS veel van de tekeningen van de lijngedeelten tussen de stations helaas heeft weggegooid, is er weinig kans dat er nog recente tekeningen zijn. Fotos zijn ter plaatse vaak eerder te vinden als je achter de naam van oudbewoners kunt komen. Zo heb ik foto s van alle wachterswoningen in mijn woonplaats kunnen achterhalen.
reactie webmaster: Links voorbij de overweg begreep ik niet meteen, maar je bedoelt rijdend in de trein richting sneek. op google streetview had ik dat ook al ontdekt, want de restanten van de oprit loggen er nog en er is ook nog duidelijk de plek te zien waar het gebouw stond. eeuwig zonde dat de ns zo veel heeft vernietigd, maar ja dat hebben we al vaker geroepen...

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina