Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Borkel en Schaft

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Borkel en Schaft die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Sjoerd Eeftens (18 nov 2012)
Borkel en Schaft was een stopplaats die volgens dienstorder 1302 van NS is geopend op 1 juni 1923. Het kan echter wel zijn dat er al eerder treinen stopten, bij wijze van proef. Misschien kan Vincent de dienstregelingen er nog eens op naslaan. Aan gegevens die elders op internet staan, moeten we helaas altijd twijfelen. Borkel en Schaft had geen stationsgebouw en het is dus ook niet gebouwd in 1921. De halte was gevestigd bij overweg km 43.835 van de lijn Hasselt - Eindhoven. Er was voor Borkel en Schaft bij de bestaande wachterswoning 28, die gebouwd is voor de opening van de lijn, ten zuidwesten van de overweg een kort perron van ongeveer 50 m gemaakt. De losplaats lag aan de zuidoostzijde van de overweg, met een eenvoudig kopspoor. Dit lag op de plek waar ooit het tweede spoor van de lijn was gedacht, maar dat is er nooit gekomen. Van de gehele spoorweg bestaat op Nederlands grondgebied nog minstens een wachterswoning van hetzelfde type als dat van Borkel en Schaft, namelijk die te Gestel in Eindhoven: woning 38, km 58.2, waar een tramkruising was. Bij woning 37, iets zuidelijker bij km 57.7, was de stopplaats Gestel, waarvan twee plaatjes op deze site staan. Deze zal sterk gelijken op de voormalige woning 28 bij Borkel en Schaft. De nog bestaande woning 38 is dus niet die van de stopplaats.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina