Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Boksbergerweg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Boksbergerweg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Vincent Duiker (20 feb 2008)
Beste Tjalling Halbertsma. De bronnen waar ik dit na een nu al 9 jaar durende studie in vele spoorgerelateerde archieven en boeken op baseer, zijn velerlei. Je kan dit o.a. uit de correspondentie halen uit o.a. het archief van de MteSS en de N.S. (in oprichting) te vinden in het Utrechts Archief. Ook is dit te vinden in het OLDO archief (eveneens correspondentie) te vinden in het gemeentearchief van Deventer. Ook heeft Wiebe ter Velde (oud treindiensleider te Deventer en telg uit een spoorfamilie gevestigt en gestationeerd in de regio Deventer) dit na een eveneens zeer lange studie uitgevonden voor zijn zeer gedetailleerde boek over de OLDO (waar die gegevens ook instaan!!!). Verder zijn er nog wat kranteartikelen te vinden hierover. Dat een halte niet meer voorkomt in een diensregeling of spoorboekje, zegt niets over het feit dat de halte al dan niet opgeheven zou zijn!!! Vaak viel het besluit om een halte of stopplaats te sluiten pas lang nadat er al geen trein meer stopte (soms wel langer dan 2 jaar daarna pas). Een halte of stopplaats is pas opgeheven als de directie van de spoormaatschappij(en) door wie deze bediend wordt dit officieel besluit!!!! Dit moest toendertijd zelfs door de regering bekrachtigt worden. Dus pas als toestemming tot sluiting door de minister verleend werd, was een halte of stopplaats officieel gesloten (en niet eerder, ook al stopte er al jaren geen treinen meer). Ik ben helaas op het moment al een tijdje niet meer bij machte om mijn correspondentie (als bewijslast) hier te tonen, want ik ben al meer dan een half jaar woonachtig in Vietnam. Dit zal ook de eerstkomende jaren nog wel doorduren. Maar mijn studie over het station van Deventer en de lijnen Apeldoorn-Almelo en Zutphen-Zwolle gaat nog gewoon door (met wat meegenomen materialen). deze studie moet over enkele jaren gaan uitmonden in een compleet boek over sporen in en om Deventer met een beschrijving van de genoemde lijnen. Dus als je mij het tegendeel wil bewijzen, zal je met meer moeten komen dan een dienstregeling van juni 1918 (die ik overigens ook hier heb). je zal toch minstens een dienstregeling uit het najaar van 1922 moeten tonen, maar dan zou je een wonder moeten verrrichten, want die is zelfs in het spoorarchief van Utrecht niet aanwezig!!!!
reactie webmaster: het klopt dat het moment van sluiting een ander moment is dan het moment dat de laatste trein stopt. Stationsweb gaat echter in alle gevallen uit van de rit van de laatste trein, dat stel ik ook in mijn reactie op Tjalling Halbertsma. Halbertsma zegt ook niet dat de halte later is gesloten, maar dat de trein voor het laatst stopte op 9 juli 1919, dat is de datum dat voor het laatst met de trein kon worden vertrokken of aangekomen vanaf de boksbergerweg, en die datum houd ik aan. Dat het besluit om de halte op te heffen pas later is genomen is niet relevant, dat is slechts een gevolg van bureaucratie (en mijns inziens minder interessant) en een besluit dat ergens ver weg werd genomen waar de gebruikers van deze halte niets aan hadden.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina