Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Zalk

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Zalk die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Kasper Haar (28 aug 2007)
De halte Zalk lag ter plaatse van het huidige viaduct Buckhorst over de N50. Hier lag vroeger ook een kruisspoor dat echter vanaf 1916 gebruikt werd als los- en laadspoor. Voor dat doel werd een los- en laadplaats met weg aangelegd.In 1919 werd bij de halte een "privaathuisje' (toilet)geplaatst. Iets voorbij het viaduct richting Zwolle liggen nog steeds de restanten van de betonnen brug over De Stouwe. Langs de N50 ter hoogte van wegrestaurant Zalkerbroek is ook nog een gedeelte van het oude baanlichaam te zien; zowel over de restanten van de spoorbrug als over dit oude baanlichaam wordt binnenkort de Hanzelijn aangelegd. Vanaf viaduct Buckhorst tot Hattemerbroek loopt de N50 over het voormalige baanlichaam. Bij het Vijzelpad in Hattem ligt nog steeds de oude oprit van het lokaalspoor Hattem - Kampen over de lijn Zwolle - Amersfoort.
reactie webmaster: en vanaf het vijzelpad is zonder veel moeite het hele traject tot aan Het Loo goed te volgen. Op Google maps haal je het er zo uit. Had ik nog nooit gezien.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina