Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Oud Valkenburg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Oud Valkenburg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
kees kooij (9 jun 2008)
bij deze halte en de anderen langs deze lijn wordt als openingsdatum de opening van de lijn gegeven in 1853. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat er toen halten waren, want dit verschijnsel dateert van latere tijd. Volgens een artikel in op de rails van 1970 reed er sinds 1898 een locaaldienst van Valkenburg naar Maastricht. De meeste halten zullen dus van na 1898 zijn.
reactie webmaster: als ik geen preciese openingsdatum heb ingevuld neemt mijn website automatisch als openingsdatum de openingsdatum van de spoorlijn waaraan de halte ligt. Dat is vanuit onderhoudsperspectief het meest logisch. Dat is dus ook het geval als ik geen preciese openingsdatum weet. Ik ken iemand met spoorboekjes uit die tijd, wellicht dat hij er meer van weet, ik zal het hem eens vragen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina