Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Oudenbosch

11 feb 2011 Imposant station Roosendaal wordt halte op de vrije baan (BN/DeStem)
Het duurt niet lang meer of het nog steeds imposante station van Roosendaal is niet meer dan een halte aan de vrije baan. Stations waar alleen af en toe een trein stopt en waar verder niets te doen is (zoals bijvoorbeeld Zevenbergen en Oudenbosch) he

8 jul 2009 Treinstation van Oudenbosch ingepakt (BN/DeStem)
Het lijkt erop dat na de Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn het treinstation van Oudenbosch is ingepakt door de Bulgaarse kunstenaar Christo.

Maar niet alles is wat het lijkt. Het station is ingepakt door bouwvakkers die de gevel van

29 dec 2008 Eindelijk vaart in bouw van miniatuur station Oudenbosch (BN/DeStem)
Achttien jaar was de modelspoorgroep Oudenbosch met van alles bezig, behalve met waar ze voor was opgericht: het in miniatuur bouwen van het station Oudenbosch en omgeving in de jaren 1930-1950.

Voorzitter Hans Hilleström hield de leden voor

26 feb 2008 Twee kokende buren in s lands oudste stationneke (BN/DeStem)
Wie Wat Waar is een rubriek de lezer wil laten kennismaken met bijzondere, opvallende of markante huizen, tuinen, gebouwen of plekken in de gemeente Moerdijk. En vooral met de mensen die daar wonen of werken.

Als de goederentrein voorbijdendert

4 nov 2006 NS gooit ritme forensen danig in de war (BN/DeStem)
De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is klaar. Wie reist vanaf grotere plaatsen kan hem in een handzaam boekje op het station afhalen. Anderen kunnen op internet nazoeken hoe laat hun trein vanaf 10 december voortaan vertrekt.27 jan 2006 Station Oudenbosch gaat weer open (BN/DeStem)
Het NS-station van Oudenbosch krijgt vanaf 1 februari een kiosk waar reizigers koffie, thee, limonade en een krantje kunnen kopen. Het station ging in 2003 op slot toen de loketten verdwenen.

Tenminste, dat staat op een briefje dat de nog on

12 sep 2005 Het enige alarm dat afgaat op het NS-station is loos (BN/DeStem)
Verscherpt toezicht op NS-stations? Niet in Oudenbosch in elk geval. Daar is, zoals altijd, geen bemande kassa. En ook van NS-medewerkers of politieagenten ontbreekt elk spoor.

Op het perron zitten op zaterdagmiddag om half twee welgeteld dri

16 sep 2004 Geldprijs Veilig Honk naar NS-station Oudenbosch (BN/DeStem)
De gemeente Halderberge heeft na twee jaar eindelijk een bestemming gevonden voor de vijfduizend euro die ze in de wacht sleepte met het bijna winnen van de prestigieuze Hein Roethofprijs. Het geld gaat naar het nieuwe project ‘cameratoezicht’ op het

18 mrt 2004 Vandalisme station Oudenbosch (BN/DeStem)
Alsof het de nacht ervoor had gesneeuwd; zo zag de fietsenstalling bij het NS-station van Oudenbosch er woensdagochtend uit. Er lag echter geen sneeuw, maar wel een dikke laag glassplinters. Het werk van vandalen.

NS-woordvoerster Marl

19 feb 2003 Loket Oudenbosch gesloten - Zo n loket, dat was ook sociaal werk (BN/DeStem )
Woensdag 19 februari 2003 - OUDENBOSCH - Het is al een erkende hangplek voor jongeren, het NS-station in Oudenbosch. Dat zal er niet beter op worden nu het kaartjesloket sluit: klanten kunnen voortaan enkel bij een automaat of bij een agentschap, op

4 dec 2002 Bouwput bij station in Oudenbosch (BN/DeStem )
Woensdag 04 december 2002 - OUDENBOSCH - De omgeving van het Oudenbossche NS-station lijkt de komende weken nog wel een beetje op een bouwput.

NS Railinfrabeheer werkt momenteel hard aan zowel de spoorlijn door de kern Oudenbosch, als de fiet

30 nov 2002 Sluiting NS-loket Oudenbosch definitief (BN/DeStem )
Zaterdag 30 november 2002 - OUDENBOSCH - Het kaartjesloket op het station in Oudenbosch gaat per 17 februari volgend jaar definitief dicht. Daarvoor in de plaats komen kaartautomaten. Het verkooppunt bij het postagentschap aan de Varkensmarkt blijft.

3 sep 2002 Actie van SP tegen sluiten NS-loket Oudenbosch (BN/DeStem )
Dinsdag 03 september 2002 - OUDENBOSCH - Het SP-Kamerlid A. Gerkens komt zaterdag naar Oudenbosch voor een actie die haar partij houdt om de loketten van negen kleine NS-stations open te houden.

Het gaat om halteplaatsen waar de loketten va

29 jun 2002 Loketten op kleine stations gaan dicht (BN/DeStem )
Zaterdag 29 juni 2002 - BERGEN OP ZOOM - De Nederlandse Spoorwegen sluiten de loketten van negen kleine stations, waaronder die van Kruiningen/Yerseke, Vlissingen-Souburg en Oudenbosch.

Het gaat om halteplaatsen waar de loketten vanwege het

29 jun 2002 Politie let extra op NS-station Oudenbosch (BN/DeStem )
Zaterdag 29 juni 2002 - OUDENBOSCH - Het politieteam Halderberge en de spoorwegpolitie gaan extra surveilleren op het NS-station in Oudenbosch. Daar hebben de gemeente en de politie deze week afspraken over gemaakt. Bovendien zorgen de NS ervoor dat

7 jun 1941 Brabantsche opinie over Brabantsche stations (Noordbrabantsch dagblad het huisgezin )
„Weet je waar je eens over moet schrijven? Over de stations in Brabant! Over het feit, dat wij in de heele provincie maar twee behoorlijke stations hebben en dat de rest zoo ongeveer het midden houdt tusschen een mooi kippenhok en een leelyk abattoir