Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Hoevelaken

7 feb 2011 Stoptrein biedt snellere reisverbinding met Apeldoorn (Veenendaalse Krant)
Het initiatief van de gemeenten Amersfoort, Barneveld, Nijkerk en Apeldoon willen een stoptrein tussen Amersfoort en Apeldoorn met stations in Hoevelaken, Barneveld Noord, Stroe en Apeldoorn West realiseren.

Hierdoor wordt de omweg over Amersf

10 feb 2009 Nog haken en ogen aan de bouw van nieuw station Hoevelaken (de Stentor)
Het nieuwe station Hoevelaken II moet in december 2010 gereed zijn. De gemeenteraad van Nijkerk wordt voorgesteld hiervoor een krediet van 2,75 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Maar wel wordt opgemerkt dat er nog de nodige obstakels kunnen

16 sep 2008 Station Hoevelaken komt er (Algemeen Dagblad)
Er is dan wel een jaar vertraging mee, maar de aanleg van station Hoevelaken II is definitief.

De provincie Gelderland zegde de gemeente Nijkerk gisteren toe 5,9 miljoen euro te investeren in het plan, negen ton meer dan eerder al was toegezegd.

12 apr 2008 Station Hoevelaken geen impact op landschap (De Stad Amersfoort)
Een halteplaats voor Hoevelaken, zo noemt de Nijkerkse wethouder Lambooij station Hoevelaken. Het station wordt gebouwd op en rondom de kruising van de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn, de Rijksweg A1 en de Stoutenburgerlaan, maar ligt op het grondgebi

5 apr 2008 Station Hoevelaken begin 2010 operationeel (Barneveldse Krant)
Het voorlopig ontwerp voor het station Hoevelaken is donderdagavond in De Haen onder grote belangstelling gepresenteerd. Het hypermoderne station zal eind 2009 gereed zijn; begin 2010 stoppen er de eerste treinen op het traject Amersfoort – Ede/Wagen

15 nov 2007 Nijkerk gaat door met station in Hoevelaken II (De Stentor)
Nijkerk gaat gewoon door met de plannen voor de aanleg van een NS-station in Hoevelaken II. Het college van burgemeester en wethouders zegt dit in antwoord op vragen van de CDA-fractie in de gemeenteraad.

Aanleiding was een uitlating van Geld

11 okt 2007 Station Hoevelaken II: straks geen trein? (Algemeen Dagblad)
De CDA-fractie in de gemeenteraad van Nijkerk maakt zich grote zorgen over de vraag of er vanaf 2009 wel treinen kunnen gaan stoppen bij het toekomstige treinstation Hoevelaken II.

Dat maakt de fractie op uit uitlatingen van onder meer de Geld

16 feb 2007 Station Hoevelaken weer stapje dichterbij (Dit is Hoevelaken)
Station Hoevelaken aan de Stoutenburgerlaan is weer een stapje dichterbij. De Commissie Grondgebied heeft gisteren een eerste krediet van 350.000 euro beschikbaar gesteld, nodig om de bouwplannen voor te bereiden.

Wethouder Henk Lambooij legde

8 dec 2006 Tweede leven voor Kippenlijntje (Telegraaf )
In Ede begint zaterdag het vroegere Kippenlijntje aan een tweede leven. Dan opent de nieuwe Valleilijn tussen Ede- Wageningen en Amersfoort.

Plannen van de Nederlandse Spoorwegen uit de jaren tachtig en negentig om de in 1902 in gebruik geno

23 sep 2006 Bescheiden Valleitrein grote jongen op megabeurs (De Gelderlander)
Draadloos internet, een chipkaart en een speciale instap voor rolstoelers. Naast de disco - coupé heeft de nieuwe Valleilijn - trein van vervoerder Connexxion nog een buslading andere snufjes aan boord. In de conservatieve wereld van de treinenbouw i

23 mei 2006 Hoevelakers krijgen hun station (Algemeen Dagblad)
Inwoners van Hoevelaken stappen straks in hun dorp op de trein naar Amersfoort of Barneveld. Nadat maanden is gepuzzeld met de dienstregeling geeft verkeersminister Peijs toestemming voor de bouw van de treinhalte. Peijs maakte dat gistermiddag beken

31 jan 2006 Protest tegen treinstation Stoutenburg (RTV Utrecht)
De PvdA in Amersfoort is fel tegen een treinstation in Stoutenburg. Het station komt te liggen aan de Valleilijn Ede/Wageningen-Amersfoort.

De PvdA is bang dat de natuur in het gebied Stoutenburg straks helemaal volgebouwd gaat worden. De parti

7 apr 2005 Nieuw plan station Hoevelaken (Utrechts Nieuwsblad)
Amersfoort gaat serieus bekijken of het geplande station Hoevelaken op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort kan komen. Voordelen en risico’s daarvan worden zo spoedig mogelijk op een rijtje gezet.

Zonder tegenstemmen namen de gemeenteraad

5 apr 2005 PvdA en Leefbaar Amersfoort willen halte Hoevelaken dichter bij stad : station inzet politieke strijd (Amersfoortse Courant )
De komst van een station bij Hoevelaken staat weer ter discussie. De fracties van PvdA en Leefbaar Amersfoort zien het station het liefst op bedrijventerrein De Wieken bij Amersfoort.

Ook zijn er geen vervoerders die de lijndienst tussen Amer

17 jan 2005 NS nog jaar langer dan gepland op Kippenlijn (De Gelderlander)
De Nederlandse Spoorwegen blijft een jaar langer dan gepland de treindienst op de spoorlijn van Ede-Wageningen naar Amersfoort verzorgen. In december zou een ander de zogenoemde Kippenlijn overnemen. De NS vindt de lijn onrendabel en wil de lijn afst

14 jul 2004 Provincie: waarschijnlijk station in hoevelaken : Intentieverklaring voor beter openbaar vervoer (Nijkerk Nu)
Een betere openbaar vervoerverbinding tussen Amersfoort en Wageningen, en daarmee voor inwoners van de tussenliggende gemeenten, waar onder Hoevelaken en Barneveld. Dit is de kern van de intentieverklaring die maandag 12 juli in het gemeentehuis in B

18 jun 2004 Nieuwe trein moet Barneveld beter bereikbaar maken (Utrechts Nieuwsblad)
Minimaal ieder halfuur een trein tussen Amersfoort en Ede, dat wordt de dienstregeling van de eerste lightrail-trein die in 2006 gaat rijden op de zogeheten Valleilijn.

De lightrail-trein, die snel kan optrekken en remmen, gaat meerdere h

1 okt 2003 Onderzoek naar station bij Hoevelaken (Barneveldse Krant)
De Nijkerkse gemeenteraad heeft een voorbereidingskrediet van 80.000 euro beschikbaar gesteld voor een voorlopig ontwerp-studie naar de mogelijkheden van een treinhalte bij Hoevelaken.

Het onderzoek naar plaats, kwaliteit en infrastructuur is

15 aug 2003 Station Hoevelaken stapje dichterbij (Barneveldse Krant)
Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad van Nijkerk voorstellen om een krediet van 80.000 euro beschikbaar te stellen voor een Voorlopig Ontwerp-studie naar de realisatie van station Hoevelaken.

De halte is geprojec

23 jul 2003 Station Hoevelaken moet verder vorm gaan krijgen (Stad Nijkerk)
Het college van B&W gaat de gemeenteraad van Nijkerk voorstellen om een krediet van 80.000 euro beschikbaar te stellen voor een Voorlopig Ontwerp-studie naar de realisatie van station Hoevelaken. De halte is geprojecteerd op het grondgebied van Amers

22 jul 2003 Barneveld-Noord mikt hoog (Utrechts Nieuwsblad)
NIJKERK/BARNEVELD - Bij de ontwikkeling van de Parelhoenlijn zijn met name de plannen voor Barneveld-Noord grootschalig. Hier moeten kantoren komen, een evenementenhal en een beurscomplex.

Daarnaast wordt het station zelf, indien de plannen h

22 jul 2003 Prettiger reizen op Kippenlijn (Utrechts Nieuwsblad)
NIJKERK/BARNEVELD - De Kippenlijn tussen Amersfoort en Ede moet een gouden toekomst tegemoet gaan, maar dan onder de nieuwe naam Parelhoenlijn.

Zo moet het reizen voor de treinreizigers prettiger worden door onder meer de komst van een nieuw

10 jul 2003 Ambitieuze plannen voor Kippenlijn (Utrechts Nieuwsblad )
NIJKERK/BARNEVELD - De Kippenlijn tussen Amersfoort en Ede moet een gouden toekomst tegemoet gaan maar dan onder de nieuwe naam Parelhoenlijn. Zo moet het reizen voor de treinreizigers prettiger worden door onder meer de komst van een nieuw NS-statio

23 mei 2003 ‘Ambities niet waargemaakt Nijkerk en Harderwijk’ (Utrechts Nieuwsblad)
NIJKERK/BARNEVELD -De provincie Gelderland zet een streep door de aanleg van transferia bij Nijkerk - Corlaer en Harderwijk - Drielanden. Nu NS-dochter Reizigers daar geen stations wil bouwen, wordt de aanleg van die transferia immers nutteloos.7 dec 2002 Kippenlijn moet `parelhoenlijn` worden (Barneveldse Krant)
De kip moet in de toekomst worden tot een `parelhoen`. Met deze bloemrijke beeldspraak stelt het Gelderse provinciebestuur hoe belangrijk het is dat de oude `Kippenlijn`, de spoorlijn tussen Ede/Wageningen en Amersfoort, een nieuw gezicht krijgt. De

27 jun 2001 Gelderland betaalt mee aan NS-station in Hoevelaken (Utrechts Nieuwsblad )
HOEVELAKEN - De provincie Gelderland is bereid mee te betalen aan de bouw van een nieuw NS-station in Hoevelaken. Onderzoek wijst uit dat dagelijks 1500 passagiers van dit station gebruik willen maken. Het moet komen te liggen aan de lijn Utrecht-Ame

27 jun 2001 Station in Hoevelaken (Barneveldse Krant)
De provincie Gelderland heeft plannen voor de aanleg van een treinstation in Hoevelaken op de verbinding tussen Utrecht en Ede. Daarnaast wordt onderzocht of station Barneveld-Noord verplaatst kan worden naar een locatie aan de spoorlijn Amersfoort-A