Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Nieuws behorende bij station Barneveld Zuid

10 feb 2011 Start voorontwerpfase station Barneveld Zuid (Gemeente Barneveld)
In augustus 2009 heeft ProRail van de gemeente de opdracht ontvangen tot het uitvoeren van een planstudie naar het station Barneveld Zuid. In de studie komen de planonderdelen halte, spoorwegbeveiliging Oud Vellerseweg, stationsgebouw en voorplein aa

8 jul 2009 Station Barneveld-Zuid bij wijk Veller in 2011 klaar (Barneveldse Krant )
De bouw van station Barneveld-Zuid op de Valleilijn start als alles meezit vanaf eind volgend jaar, verwacht wethouder Gerrit Tijmensen. De kosten bedragen naar schatting 2,5 miljoen euro. De gemeente is inmiddels gestart met de voorbereidingen.25 okt 2007 Station Barneveld Zuid lijkt haalbaar (Gemeente Barneveld)
Voor de realisatie van een nieuw station is toestemming van het ministerie van Verkeer en Waterstaat nodig. Het ministerie stelt drie voorwaarden voor instemming:
  • het station moet inpasbaar zijn in de dienstregeling op de Valleilijn
11 okt 2007 Station Hoevelaken II: straks geen trein? (Algemeen Dagblad)
De CDA-fractie in de gemeenteraad van Nijkerk maakt zich grote zorgen over de vraag of er vanaf 2009 wel treinen kunnen gaan stoppen bij het toekomstige treinstation Hoevelaken II.

Dat maakt de fractie op uit uitlatingen van onder meer de Geld

17 jan 2005 NS nog jaar langer dan gepland op Kippenlijn (De Gelderlander)
De Nederlandse Spoorwegen blijft een jaar langer dan gepland de treindienst op de spoorlijn van Ede-Wageningen naar Amersfoort verzorgen. In december zou een ander de zogenoemde Kippenlijn overnemen. De NS vindt de lijn onrendabel en wil de lijn afst