home | zoeken | spoorkaart | spoorlijnen tijdlijn | typen stations | reisplanner | nieuws | agenda | te koop | bronnen | links | literatuur | FAQ | contact | gastenboek | inloggen | overig | © disclaimer

Gastenboek op stationsweb Schrijf een bericht in het gastenboek
Heeft u een opmerking over een bepaald station, plaats dat bericht dan niet in het algemene gastenboek, maar schrijf het bericht in het formulier op de pagina over het betreffende station. Gebruik de zoekmachine rechtsboven om het station van uw keuze op te zoeken. Op die pagina staan links naar 'Stel een vraag over of plaats een opmerking bij dit station'.

31 dec 2007 Milco
Beste webmaster, ik wens u een heel fijn 2008 en in hoop dat u nog heel veel stations mag fotograferen. Groeten Milco.
13 dec 2007 K.D.N Baas
Super website ! Groeten uit Valthe ( station Valthe ) Denny & Anja www.hrschuttershof.nl
9 dec 2007 René
Hoera! Station Weidevenne te Purmerend is gister 081207 officieel geopend. Het is een mooi modern station geworden. Ik heb vanmiddag wat foto's naar deze site gestuurd van de opening van het station. Ik zal in ieder geval van station Weidevenne gebruik gaan maken. Nogmaals, hoera!
George Post
Hi. This is from Queensland.Australia.What a magnificient website.I left Holland in 1960.Lived opposite Station Geleen Oost.Two of my late uncles did work at the dutch railways.One as a stationchief in Den Haag.One as a locomotive driver.Thanks for the website. George
Marco
Rudo maakt hier een zeer terechte opmerking. Alle lof voor Wichor Bramer voor het maken en het bijhouden van deze geweldige website! De reacties in dit gastenboek illustreren het belang van deze site en de interesse voor de geschiedenis van stations, stopplaatsen en haltes. Driewerf hoera!
8 dec 2007 Rudo
Wat een leuke site! Echt zeer uigebreid, super! Als ik het gastenboek doorlees zijn er altijd wel mensen met op- en aanmerkingen maar die vergeten wel eens hoeveel werk dit is. Ga zo door!
7 dec 2007 dirk
leuke site, en zo veel info en mooie foto's!!! Prachtig prachtig ik kom nog eens terug ....
6 dec 2007 Roel
Ik had u laatst een mail gestuurd dat er een nieuw station is geopend op de museumstoomstram lijn Hoorn-Medemblik , en dat station(etje) ligt 200 meter na station Opperdoes richting Medemblik. De trein stopt hier alleen op verzoek voor een bezoek aan de bijenstal. Daarom heet het stationetje ook : De Bijenstal
21 nov 2007 Eva
Ik wil bij deze graag reageren op de nieuwsfeiten die bekend zijn over het station Hoorn kersenboogerd. Het Hoorn kersenboogerd station komt vaak negatief in het nieuws. Zo lees ik net dat er veel overlast zou zijn van Antilliaanse jongeren. Ik woon al mijn hele leven bij het station kersenboogerd en heb nog nooit last gehad van 'hangjongeren'Er wonen veel Antillianen bij het station en dat is dan ook de reden dat zij bij het station te vinden zijn. Zij hangen dus gewoon rond in hun eigen buurt en vallen daarbij niemand lastig. Ik vind het juist gezellig bij het station kersenboogerd. In de zomer is er altijd muziek en wordt er lekker buiten gegeten...
peter dokter
per 20 december 2007 gaan wij het oude station te Exloo (Dr) betrekken: geweldig! Wij zijn op zoek naar oude (originele) dienstregelingen of kaarten. Wie kan ons helpen?
19 nov 2007 de vos
hallo wie weet iets over het station dat in molenhoek komt, ik wil daar een huis kopen en wil dit graag weten. als u wat weet graag mailen naar devos112@hotmail.com vriendelijke groet rinke de vos
d.boots
Kan iemand mij helpen aan bouwtekeningen van een groot tot middelgroot NS station. Ik wil een station bouwen voor bij mijn N-spoor treinen (1:160) U mag me altijd mailen of bellen, ik zit echt muurvast met mijn zoektocht. Ik hoop van jullie te horen.
12 nov 2007 Douwe
hallo, ik ben een student Audiovisueel te rotterdam en ik zoek voor een filmproject een niet meer gebruikte spoorlijn in de beurt van den haag. zou iemand van jullie mij misschien kunnen helpen hiermee?
10 nov 2007 Roel
Reactie op jeroen , kies een weekend uit dat er weinig werkzaamheden aan het spoor zijn.
Marco
@Jeroen en Benito: ik vind het een leuk bedacht plan, maar ik denk dat je daar eerder een week voor nodig hebt. Twee dagen is echt te kort. Ook omdat je afhankelijk bent van stoptreinen, waardoor je langer moet wachten op je aansluiting. Maar lof voor het idee!
6 nov 2007 Jeroen en Benito
We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om in een weekend alle treinstations van Nederland te bezoeken. lees: op elk station stoppen, maar niet persé uitstappen. Op termijn willen we dit uiteraard ook gaan uitvoeren. Maar het is een logistieke nachtmerrie om te plannen. Daarom willen we de provincie Noord-brabant gebruiken om als proef. Toch zouden we graag weten of er middelen er zijn om dit zo nauwkeurig mogelijk voor te bereiden. tips / suggesties zijn dus welkom!
4 nov 2007 Jan Ziengs
Wie o wie kan mij helpen aan info omtrent het station van Hooghalen, ben daar in 1962 geboren en grootgebracht. Mijn vader was daar beambte, overwegwachter, brugwachter(oranjekanaal) en later ben ik Machinist geworden en nog steeds. Vandaar mijn belangstelling, wie kan mij verder helpen. Alvast bedankt voor de moeite en tips. Jan Ziengs
s.joekema
ik zoek afbeeldingen van het huis dat in 1903 is gebouwd door de spoorwegen,voor de stationschef en zijn assistent,vlakbij het stationsgebouw van de FNLS.in stiens.wij wonen er nu ongeveer drie jaar,maar heb nog nooit een foto of iets dergelijks kunnen vinden.Wie kan mij helpen? m.v.gr. schelte joekema.
31 okt 2007 Rob Mols
Erg handig jullie site. Ik gebruik de info van jullie site omdat ik een estafette loop aan het doen ben van Station Tilburg-Reeshof naar Station Hoofddorp. De adressen van de verschillende stations gebruik vervolgens als vertrek cq aankomst adres op de site viamichelin.com Erg bedankt.
28 okt 2007 Hetty van Vlodrop
Hallo Wat een geweldig leuke pagina! Ik had geen idee dat iemand met verzamelen van ansichtkaarten zover kon gaan. Mijn complimenten hiervoor en ook je site heel goed in elkaar gezet.Ga vooral zo door. Groetjes Hetty van Vlodrop uit Roermond
14 okt 2007 Cor Koese
Geweldig mooi. Was na m'n fietstocht langs het oude station te Kwadijk gaan zoeken naar info en vond deze site. Fijne nostalische ervaring. Ik zou graag even in het oude station willen rondkijken. Maar ik zie dat het te koop staat voor een bedrag ruim buiten m'n budget. Hoe kom je hier toch binnen zeg. Verder, foto's van Amsterdam Sloterdijk II. Nu woon ik in Purmerend waar een NIEUW STATION in aanbouw is. Bijna om de hoek van de straat. Het gaat Purmerend-weidevenne heten. Ik wil foto's gaan maken van de aanbouw en ingebruikname omdat deze gebouwen een bijzondere functie hebben met als doel het samenbrengen of naar bestemming brengen van mensen. Toch kan onbedoeld ook het tegenovergestelde worden bereikt. Daarom zou de aanblik van een station soms een emotionele of ironische bijsmaak kunnen hebben. Hoe dan ook, een station vertegenwoordigt altijd wel sporen van ons leven en dat maakt ze denk ik zeer interesant. Groeten van Cor Koese.
6 okt 2007 Roel
vanaf welk jaartal zijn de perrons ingericht met reclameborden , glazen abri's , vuilnisbakken , nieuwe naambordjes , nieuwe lantaarnpalen , bankjes.. vroeger zagen de perrons er toch veel kaler uit.
14 sep 2007 R.R. Roemersma
Ik zou graag willen weten waarom het Retiradegebouwtje ( voormalig toiletgebouwtje met Heeren en Damesafdeling, nu niet meer alszodanig in gebruik) op spoor 1 te Haarlem "De Denker" heet. Ik vond wel iets over een of andere kunstenares, maar dat artikeltje was niet helemaal helder. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, HC Rob.
12 sep 2007 Jelle
prachtige site , alleen matige updates dat is het enige minpunt , voor de rest top

antwoord webmaster: Ik was de laatste tijd wat druk (ben gaan samenwonen), daarom is de update frequentie wat afgenomen. hopelijk straks weer beter.

27 aug 2007 jelle
er staan geen stations uit almere bij dienstregeling!

Antwoord webmaster: Nee, die had je ook nog niet in 1911

Guido
Helemaal mee eens dat de treinen weer gaan stoppen in Eijsden. Die stopbus lijkt me trouwens ook duurder.
17 aug 2007 J. Lourens
prima site. Je zou kunnen toevoegen. Stoomtrammaatschappij oostelijk groningen.

antwoord webmaster webmaster: Nee want dat is een tram maatschappij. Ik beschrijf alleen spoorwegen

31 jul 2007 F. Laro
Ik zoek een afbeelding (of een exemplaar) van een onderscheiding die de spoorwegstakers van 1944 na de oorlog kregen. Het was destijds een goud/koper kleurige kleine medaille aan een oranje lintje. Hoop dat iemand me hier wat verder mee kan helpen.
29 jul 2007 Rik van Oort
echt een mooie site.ik heb nog een vraagje;er zijn veel fotoos van stations. zijn er ook fotoos van de spoorhuisjes?
10 jul 2007 Jan v an Oeveren
Bedankt voor deze mooie en functionele site. De interne links zijn erg handig. Zijn er nog amateur-traject-archeologen in de buurt van Veenendaal?
Henk
Weet een van jullie wat in de toekomst de plannen zjn met het lijntje Den Dolder - Baarn? We willen in Soest gaan wonen maar zijn afhankelijk van de trein. Graag een reactie.
9 jul 2007 Maarten
Heey Heb alleen een vraag Waarom word de stoptrein tiel-den Bosch wel in avond gecombineerd en Niet in de ochtend middag??? k vind zelf echt niet practies! Alvast bedankt! Maarten.
16 jun 2007 Roy
Hey, Ik woon in Nunspeet. Het station van nu en van vroeger is heel verschillend, vroeger lag er véél meer spoor en vroeger reden er ook mooiere treinen. Als ik het weer zo mooi kon maken als vroeger, met al die vele railsen zou ik dat 100% zeker doen ;D Nog veel succes met jullie/je sit Groetjes Roy
15 jun 2007 Chris
Hallo, ik zoek te weten in welk jaar de blindengeleidelijnen op de perrons van het ondergronds NS Station onder Schiphol Plaza aangelegd werden. Het betreft dunne zwart gekleurde ribellijntjes van nog geen 2 mm hoogte. volgens mijn informatie zouden die lijntjes in 1996, 1997 of begin 1998 toepgepast geweest zijn.
13 jun 2007 Veugelers
Staatspoâh Ut ènde ,of een begin .ben r vlakbè gebaure . En dat ik in de buâht op schaul ging Zaanstraat Rembrantschaul. Maah tusse 1950 en 1965 ? net op r niemand op deize schaul gezeite hep .Gein Schaul site waah iets veteld wogt auvâh deize jare.Zau erg is ut toch nie geweis. Laat maah is iets haure
9 jun 2007 Ton Wolf
Compliment voor de initiatiefnemer(s) van deze website. Heel goed opgezet en zeer interessant. Ik ben geïnteresseerd als gepensioneerd NS-er. Vriendelijke groet, Ton Wolf.
30 apr 2007 Johnny
ik fotografeer alleen het bordje met de naam van het station erop. Ben pas begonnen, heb er nu zo'n 150. Is leuk om te doen, je komt overal. Ga zo door met deze site!! Ik vind 'm echt te gek!! Groet!, Johnny, 18 jaar
19 apr 2007 c.roemersma
Oud spoorwegmedewerker. Groeten aan de ploeg van deze fijne tijd in de matwas. C
16 apr 2007 Maarten
Site ziet er goed uit!! echt super! Maar ook een vraagje hoorde via via dat ze bij houten 4 baan spoor gaan bouwen zo jah wanneer is dat gereed?? en Heeft iemand ook iets gehoord over toekomst plannen van station Culemborg!!! alvast bedankt. Maarten.
11 apr 2007 Ludo Smulders
Vandaag reed ik langs het oude stationsgebouw van Mijdrecht. Gewoon uit interesse ben ik eens wat meer informatie gaan zoeken, en kwam al snel op deze site terecht. Heb nu even wat rondgekeken, ga in het weekend zeker eens wat meer tijd uittrekken om hier eens verder rond te neuzen... Complimenten !!
4 apr 2007 Albert van Ool
ik vond deze bijzonder site via een berichtje in de krant. Echt de moeite waard voor iedere treinofiel. Complimenten!
22 mrt 2007 Patricia
Hallo mein Name ist Patricia ...ich freue mich über diese schöne Seite.Als Kind bin oft in der Kantine von Station Nijmegen. Meine Oma Dina Eissens hat dort gearbeitet. Sie hat in der Van Dulkenstraat gewohnt. Kann sich jemand an sie erinnern?? Liebe Grüße von Patricia.
18 mrt 2007 Frank
Hele toffe site, nu zie ik Vlaardingen West nog eens in de oude staat ;-) En ik heb als jochie nog treinen zien stoppen op IJmuiden Casembrootstraat. Als ik nu zie wat daarvan over is...Ook erg mooie foto's van destijds nieuwe stations in nieuwe wijken.
17 mrt 2007 Frans H
dit is een mooie site.. helaas mis ik een station .. wilde met de trein naar heerlen gaan maar had niet goed opgelet en kreeg een code-onbekend op het scherm dus eens beter kijken bleek ik perrongeluk station heerlen-KISSEL te hebben gekozen en dat gaat pas van de zomer open . nieuwsgierig geworden vlug bij thuiskomst eens komen opzoeken waar het komt en zo .. helaas het is hier niet te vinden ?? de gehele lijn bestaat hier nog niet eens want de trein gaat van kerkrade naar maastricht en dat staat niet bij het lijnenplan waardor er ook niet via een omweg alsnog bij de kissel gekomen kan worden .. dit vind ik dan toch een beetje een gemis want je vind hier wel talloze stations die nog niet eens op de automaat zijn vermeld omdat het nog lang duurt voordat ze gebouwd gaan worden ( schoonheids-foutje ? )

opmerking webmaster:
Nee hoor, bij mijn site heette het station alleen nog Heerlen Oost, ik zal er de naam Kissel bij toevoegen. En inderdaad noem ik die lijn niet Kerkrade- Maastricht. Dan zou ik iedere keer dat de dienstregeling verandert mijn site moeten aanpassen. Ik noem de spoorlijnen zoals die in de literatuur worden aangegeven.

16 mrt 2007 ben sorensen
dit is een mooie site.. helaas mis ik de blauwe stationsbordjes.. deze heb ik allemaal gefotografeerd en staan op www.ben.fotogek.nl als het van de webmaster van deze site mag wil k ze ook wel op deze site laten zetten. groetjes ben
14 mrt 2007 Ron Odekerken
Op de eerste plaats een bijzondere prachtige site. Nu ben ik niet echt een treinen en stationsverzamelaar, toch gebruik en raadpleeg ik uw site. graag wens ik een vraag te stellen. Ik zoek fotos van de mijn Willem Sophia kerkrade west ( spekholzerheide) en prenten over het aloude abdycomplex ROLDUC.Wie kan mij helpen aan prenten etc. Verder zal ik contact zoeken met een neef van een oud stationchef kerkrade west, ik ken de familie goed. ik denk dat dan nog prenten van kerkrade west en centrum gaan vrij komen. Groet Ron
12 mrt 2007 Yvonne
Ik heb van 1975 tot 1980 op Station Diemen gewerkt. Ik ben op zoek naar een foto van het oude station. Het was een gele werkkeet. De periode was dat bus 14 van CN daar zijn beginhalte naar Schiphol Centrum had. Wie heeft voor mij nog een foto?
11 mrt 2007 milco
dit is echt een hele gave site. mooie foto ’s, goede info. ik zou zeggen: ga zo door!!!!
26 feb 2007 Richard
Hallo, ik ben Richard en woon in nijkerk heb je foto's van station Nijkerk stuur dan ff naar mn meel
21 feb 2007 hugo van vondelen
Ik kijk regelmatig op de site en het is een hele Interessante site. wat wel mooi zou zijn is als er bij de stations ook sporenplannen komen van de stations. u zou dat bijvoorbeeld met de makers van www.sporenplan.nl kunnen overleggen, het is mischien een goed idee. groeten hugo
18 feb 2007 natasja
hallo, ik ben op zoek naar foto's uit het jaar 1930 t/m 1960,van het staion in Waardenburg. als u foto's weet/heeft, wilt u dat dan naar mij mailen? funny_melig@msn.com
15 feb 2007 Peter
Ik kijk heel vaak op uw site. Ik vind het echt super, want ik ben al mijn hele leven gek van treinen en alles wat daar bij hoort. Ik kan zo stations op zoeken waar ik nooit geweest ben en nu met een druk op de knop, ben je overal! Wat mij altijd opvalt, is dat in Nederland zo veel gesloopt is. Hier in Duitsland blijft er veel meer bestaan. Rails blijven liggen, stations blijven staan, Lang na dat een spoorlijn is opgeheven. Ik vind het jammer dat dat in Nederland niet zo is. Gelukkig zijn er vele afbeeldingen en foto's. Daar geniet ik dus erg van op deze site. Groeten van Peter.
adriana
Goedendag, trein/stationsliefhebbers, Mijn lief en ik hebben goede herinneringen aan de restauratie (eetgelegenheid) op station A'Dam (1e Klas) en station H'lem. Wie weet nog meer van deze station's in Nederland met een soortgelijke, authentieke restauratie (eetgelegenheid) zoals in A'dam/Haarlem? Mail-adres bekend bij "gastenboek". Alvast bedankt...dan kunnen wij ons 1e-jaars-feestje vieren op een Mooi, Authentiek Station. Adriana.
14 feb 2007 Hans Arie Kroon
Beste Wichor, een geweldige site. Zeer kompleet. Ik wil je wat foto's opsturen, maar wat is je mail adres ? Met vriendelijke groeten uit Parijs.
11 feb 2007 Grace Lee
I am currently walking with a friend through Friesland for nearly two years, my web-site is www.friesepas.web-log.nl and i have been coming across stations and look at your site alot which i find most interesting and informative. keep your lovely work up, if i have fotos for will send them to you. regards, Grace Lee.
henk lievestro
Hallo, fantastische site, precies wat ik zocht. Wil mijn modelbaan gaan herop zetten met als thema het miljoenenlijntje,(Schaesberg-Simpelveld) maar beginnend met een deel van emplacement Heerlen tot station Valkenburg. Had daar ook graag tekeningen/landkaarten van gehad, Zal daarover nog kontakt met je opnemen.
9 feb 2007 Johan Luchtenberg
OPROEP:Wie kan mij helpen aan foto's binnenzijde station Ter Apel of binnenzijde Perron 15??? Zoek n.l. al Jaaaaren. Graag uw reaktie(s)
28 jan 2007 Thea Weststrate
Ik ben niet zo'n fervent liefhebber van het treingebeuren, maar 1 ding zou ik toch wel eens willen zien. Een kaart, van hoe de rails liep tussen Wemeldinge en Goes, zodat ik het kan vergelijken met een huidige landkaart. En foto's van stations en halteplaatsen. Wie heeft er iets?
24 jan 2007 Rienk Mebius
Fantastische site nog steeds, hulde. Maar zou het niet wat zijn, de spoorlijnen te benoemen in de richting van de kilometrering? Elst-Dordrecht i.p.v. Dordrecht-Elst? (Elst-)Kesteren-Amersfoort i.p.v. Amersfoort-Kesteren? Het is maar een ideetje.
22 jan 2007 anne
Ik had deze site nog nooit bezocht maar.........schitterend. Ik heb zelf heel mijn jeugd aan een van de beschreven lijnen gewoond, heel mijn jeugd komt weer tot leven. Deze site is een goed verzorgd, tot in detail.
17 jan 2007 Joan Westendorff
Bedankt voor alle informatie op de mooie site. Heb onlangs station Reuver gekocht en ben plannetjes aan het ontwikkelen. Misschien heeft iemand een leuk idee.
16 jan 2007 A.H. Bolt
Bezig zijnde de site "stationsweb" te bekijken zag ik dat onder de spoorlijn Groningen- Weiwerd bij Tjuchem/ Meedhuizen (32) tussen haakjes staat (Tjuchem). Als dit betekent dat het station dichter bij Tjuchem stond (staat)dan bij Meedhuizen is het niet juist. Het staat op loopafstand van Meedhuizen. Hooguit 800 meter. Vanaf Tjuchem is het ongeveer 2 kilometer. Groeten Bolt.
6 jan 2007 Cees Sitvast
Buitengewoon mooie site. Ik kom hier vaak en wordt telkens weer getroffen door de vele historische details in de informatie over oude, reeds gesloten, stations!
2 jan 2007 Freek te Mebel
weet er iemand of er op station Amstel bewakingscamara's en/of videocamera's hangen en waar ik die beelden kan bekijken
2022 (2)
2021 (1)
2014 (7)
2013 (12)
2012 (6)
2011 (6)
2010 (12)
2009 (30)
2008 (48)
> 2007 (64)
   December (8)
   November (10)
   Oktober (4)
   September (2)
   Augustus (3)
   Juli (5)
   Juni (4)
   April (5)
   Maart (7)
   Februari (9)
   Januari (7)
2006 (87)
2005 (98)
2004 (120)
2003 (23)