Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
Gastenboek op stationsweb Schrijf een bericht in het gastenboek
Heeft u een opmerking over een bepaald station, plaats dat bericht dan niet in het algemene gastenboek, maar schrijf het bericht in het formulier op de pagina over het betreffende station. Gebruik de zoekmachine rechtsboven om het station van uw keuze op te zoeken. Op die pagina staan links naar 'Stel een vraag over of plaats een opmerking bij dit station'.

31 dec 2008 Hans
Prachtige site. In de negentiger jaren van de vorige eeuw (klinkt lekker lang geleden) met fototoestel (ook) het hele land rond gereden en alle nog bestaande spoorwegstations van voor 1960 gefotografeerd. Door uw site komt het enthousiasme voor de spoorwegen als geheel en die voor de stationsgebouwen in het bijzonder weer helemaal terug. Als ik het mij kon veroorloven zou ik station Kolham aankopen.....fantastische architectuur.
26 dec 2008 geurt de bruijn
erg mooi de site,ik kom uit schalkwijk(utrecht)en vond daar 4 foto,s van ons oude stationsgebouw.Zijn er nog meer foto,s van oude stationsgeb c.q.huizen van waar uit de bomen bediend werden in omloop?
21 dec 2008 jan brongers
ik vind het jammer dat station Bareveld er niet meer is mijn vader is er heel vaak geweest het waren zijn groot ouders en mag er graag over vertellen
9 dec 2008 Gertjan Stamer
Attentie voor geinteresseerden in spoorse zaken,RTL-4 is afgelopen zondag 7 December 2008 gestart met miniserie Spoor van Leven met Corinne Boom. allerlei zaken rondom het spoor komen aan bod,interessante docu voor de donkere dagen/avonden voor en de Kerstmis.
25 nov 2008 Marco
Wichor, Ik heb me bescheurd vanwege de onlangs geplaatste "domme vragen aan stationsweb" rubriek! Wel vind ik dat je veel te weinig moeite hebt gedaan om al die vragen te beantwoorden. Voor jou zou het toch een kleine moeite moeten zijn om de vragen van mensen zonder e-mailadres die naar Zwolle willen vanaf een onbekende startplaats te beantwoorden??? Overigens wil ik graag vrijdag naar station Hulst vanaf station Anjum. Uiteraard reis ik 3e klasse en ben ik in het bezit van een GOLS-jaarkaart. Ook wil ik graag zes kolenwagens van Hellendoorn naar Valkenswaard laten vervoeren. Ik neem aan dat je daar zonder problemen een reisadvies voor kunt geven...
15 nov 2008 pottie arnold
Via Louis Cloquet, architect van meerdere stations, o.a. sint pietersstation in Gent (1912, Belgie), kom ik op uw site terecht. Ik veroorloof mij volgende vraag te stellen, die tot nog toe geen enkele instantie heeft kunnen beantwoorden: Boven de ingang van het station staat de vermelding als bouwdatum +912 in plaats van 1912. Wie kan mij de correcte verklaring geven van dergelijke aanduiding: dus een kruis- of plusteken in plaats van een cijfer 1 ?
5 nov 2008 Ted
Hallo, Ik wil graag weten in welke stations horeca zit. Ik kan dit niet zo op deze site vinden... weet iemand waar ik dit kan vinden? Groetjes

reactie webmaster: erg handig dat je dan geen mailadres achterlaat. Hoe moeten we je dan bereiken?

11 okt 2008 Martijn Pragt
Beste mensen, Ik zag op google, ik type "Station" in, dan krijg deze site.
14 sep 2008 Cor Inzicht
Heee hallo wat een leuke site mijn complimenten. Ik ben leidenaar en al 24 jaar machinist bij de NS. Ik zoek foto's van station Leiden. Van voor 1950. Ik wens je succes met deze site. Cor www.corinzicht.nl
13 aug 2008 Dhr. De vries
Zeer informatief deze website ! Nieuwtje voor de stations liefhebbers Purmerend krijgt misschien een 4de station namelijk " Purmerend Noord " met een eventuele verbinding naar edam - volendam !

reactie webmaster:
Ik heb het nog even gecheckt maar dit bericht is volkomen uit de lucht gegrepen. Waar haal je het vandaan?

Marcel
Leuke site, zeer informatief. Maar... Ik zou het een aanvulling vinden als er ook meer foto's/plaatjes zouden zijn van de sporen van de stations. Hoe liep bv. het woldjerspoor door het landschap.
8 aug 2008 Marja Kamp
Complimenten, webmaster! Dit is een unieke site voor verstokte treinreizigers. Puur genieten. Ik zou zo graag bepaalde foto's per email doorsturen naar andere stationsfanaten. Bestaat die mogelijkheid? Marja Kamp
1 aug 2008 Chinat Koster
Als klein kindje van 5 jaar oud werd ik voor een korte zomervakantie opgehaald door mijn tante Too, die dan uit Rotterdam naar Voorburg kwam om mij op te vissen.. Wij gingen dan samen per trein terug van Voorburg naar Rotterdam Hofplein. Het kopen van een kaartje, de fascinatie van de wachtkamer met de houten stoeltjes, waar het rook naar sigartetten van oude mannetjes... En dan het kleine gebloemde snoeptrommeltje wat op het plateautje voor het raam van de coupe werd gezet,als de trein ging rijden... In het trommeltje zaten tumtummetjes... Bij elke halte mochten we er eentje uit het doosje nemen. Ik heb het over de jaren 50... Ik word oud, maar de herinnering kwam weer boven door het heerlijk rondstruinen op deze prachtige site!! Heel veel dank...
28 jul 2008 Bart
Kijk ook altijd met veel plezier op deze site en heb al veel informatie hier kunnen vinden en een prachtig fotoarchief.
7 jul 2008 Danny
Wat een leuke site, zoveel interresante informatie en fotos e.d. ik kan hier echt uren 'snuffelen' Ik was op zoek naar informatie over de lijn Den Haag - Scheveningen, dat heb ik hier uiteraard gevonden en fotos van het station scheveningen, weet iemand waar dat station zich exact bevond? Voor het kurhaus?

opmerking webmaster:
Erg handig dat je een verkeerd mailadres achterlaat, hoe moeten we je dan bereiken met het antwoord op je vraag? Bovendien wordt het antwoord op je vraag letterlijk gegeven op de pagina (als je hem goed had gelezen...)

28 jun 2008 Marco
Ray, wat dacht je van Soestduinen?

reactie webmaster: Ik heb hem al een aantal ideeën aan de hand gedaan. Via de uitgebreid zoekmachine kun je er erg veel vinden.

25 jun 2008 Ray
Ik wil dit weekend een mooi oud (e.v.t. verlaten of niet meer gebruikt) station in midden nederland bezoeken. Wie heeft er een goed idee. Graag binnen een straal van ± 40 km van Utrecht. wie heeft er een tip? Dank!
19 jun 2008 Hein Houben
Ik ben een spoorliefhebber in hart en nieren en ik ben op zoek naar kaarten en boeken e.d.met afbeeldingen van stations van heden tot vroeger. Kan iemand mij daaraan helpen ?
9 jun 2008 Harry
Marco heeft helemaal gelijk :) Ik heb ze gemaild en ben heel benieuwd naar hun antwoord.
8 jun 2008 Yvonne Klos
Wij zijn bezig met de aankleding voor het 600 jarig bestaan van Donkerbroek. Bij ons voor de deur moet het station herrijzen wat hier ruim 50 jaar geleden stond. Is er iemand die hiervan foto's heeft of andere aanwijzingen? Alvast hartelijk bedankt.
Grace Lee
My apologies for not writing in Dutch but I feel more comfortable writing in English. This site has become one of my favorites. I love reading about the past stations and how the rail line used to be. Your site is most fantastic and a very good bron for information, do keep up the good work, I am sure you have put in many hours and energy into it. My compliments to you. Kind regards.
6 jun 2008 Laurentius van Berkel
Ben door toeval op deze site gekomen, vond het erg leuk om dit even te bekijken,geeft een goede indruk hoe het vroeger langs het spoor was (de stations) Succes met het verder ontplooien van de leuke site Laurentius
5 jun 2008 Henry
Hallo, enkele jaren geleden als een ingeschreven en enkele foto's toegevoegd bij de station's Kampen. Echter lang geleden voor het laatst ingelogd en inmiddels van emailadressen veranderd, maar weer nieuw aangemeld. Ik vind de site zeker vooruitgegaan en ben zeker van plan meerdere foto's up te loaden van de omgeving Kampen, Zwolle, Lelystad. mvgr, Henry
4 jun 2008 Mieron
Echt geweldige site! Ga zo door! Er zijn veel mooie foto's te vinden!
Martje
Leuke site!
1 jun 2008 Marco
Vandaag ontdekte ik iets heel grappigs. De website www.buienradar.nl toont een aktueel beeld van de buien boven Nederland. Wat dat betreft zijn ze aktueel. Toch moet er achter deze website ook een fan van oud spoor zitten. Als je namelijk inzoomt op een bepaalde regio, blijken er nog spoorlijnen op te staan die al jaren geleden opgebroken zijn! Voorbeelden: Valkenswaard-Hasselt, Terneuzen-Axel-Hulst, Stiens-Tzummarum, Stiens-Dokkum, Amersfoort-Rhenen, een stukje Haarlemmermeerspoor bij Mijdrecht, De Bilt-Zeist. Hoe dan ook, ik vind het schitterend!
29 mei 2008 Rick
Topsite!
10 mei 2008 Dieuw
Wat een geweldige site! Vooral de oudere foto's van stations zijn mooi. Dankjewel!
9 mei 2008 gerard
ziet er echt heel leuk uit harstikke goed gedaan ik doe het je absoluut niet na(Y) harstikke prima
1 mei 2008 thea
Prachtige site. Mijn moeder heeft vaak verteld van het trammetje van wemeldinge naar Goes, maar zijn er ook foto's van de tussenliggende stations/ stopplaatsen, dan alleen het station van wemeldinge en goes?????
7 apr 2008 Dick Huis
Wichor. Wat een enorme uitbreidingen de laatste tijd. Waar haal je het allemaal vandaan? Mijn complimenten!
23 mrt 2008 Bert Senden
Leuke site. Ik vind het erg leuk om er wat foto's van station Wijlre aan toe te voegen. Groeten Bert Senden. Guttecoven.
21 mrt 2008 frm
Onlangs heb ik per email mijn waardering uitge- sproken over een mooie foto op deze site van de stationshal Den Haag CS. Nadien heb ik pas de gehele site bestudeerd en vind,als zovele anderen,dat de gehele site mijn compliment moet krijgen.Bij deze! De vele foto's van oude (dorps)stationnetjes brengen mij in een stemming van weemoed omdat vele daarvan gesloopt zijn,plotseling waren ze allemaal weg,zonder dat er voordien enige publiciteit aan gegeven werd. Tot mijn 13de jaar heb ik aan de spoorlijn Leeuwarden--Groningen gewoond,daarna aan het kleine emplacement van Den Haag SS--CS.Zodat het spoor deel gaat uitmaken van je leven. Bovendien heb ik veel per spoor gereisd,in binnen-en buitenland en daardoor viel het me juist op,dat over onze grens nog veel van die oude kleine stationnetjes intact zijn.Wat ze er bij ONS mee gedaan hebben is een doodzonde!! frm.
Bart
Leuke website. Ik kan hier ook tijden blijven hangen!
18 mrt 2008 Alex
Erg mooie overzichtelijke site. Kan hier wel uren rondkijken. Als spoorliefhebber die ik ben. Goed gedaan hoor, en veel succes verder met deze site. Groeten, Alex
12 mrt 2008 Roel
Alvast gefeliciteerd met het behalen van u 500.000e bezoeker. waarschijnlijk komt die op a.s. zaterdag of zondag aan de statestieken te zien. Super site, ga zo door.
1 mrt 2008 Vincent
Leuke site! Veel info over alle stations en de geschiedenis ervan, evenals de geschiedenis van de spoorlijnen die eraan verbonden zijn. Misschien een tip voor de webmaster is om de foto's op chronologische volgorde te zetten? Zo kan je echt zien hoe het verloop is geweest van vroeger tot nu.

antwoord webmaster
Dat lijkt inderdaad wel erg handig en is een goed idee, maar technisch gezien veel lastiger voor mij uit te voeren. Al mijn afbeeldingen zijn voor het gemak oplopend genummerd dat maakt het heel makkelijk iets toe te voegen, en dat ga ik ook niet veranderen, dar ben ik heel blij mee.

21 feb 2008 wil maas
Wie heeft er foto`s of anekdotes over stationskapper frans maas, vanaf ongeveer 1950 Bij voorbaat dank Wil Maas
19 feb 2008 Petra Couwenberg
Hallo allemaal! Zijn er misschien mensen die foto's/informatie/bouwtekeningen hebben van vroeger over de binnenkant van de wachterswonigen zoals bijv. Stopplaats Besoijensche Steeg? Groeten Petra.
14 feb 2008 Helena1970
Héél mooi hoor deze site. Mijn welgemeende complimenten er voor. Vriendelijke groeten Helena1970.
9 feb 2008 Dick de Waal Malefijt
Wat een fantastische site, ik kan hier uren in zoeken. Zelf ben ik in het bezit van de orignele bouwtekeningen met bestekken van Haarlen/Hoofddorp/Aalsmeer/Amsterdam en Hoofddorp/Nieuw Vennep/Oude Wetering en het station leiden Heren Singel. Met zelfs de kosten van een gebouw of brug. Ik ben al jaren opzoek naar een foto van de brug over de Ringvaart bij Vijfhuizen.De bouwtekening heb ik wel maar nergens is er een foto te vinden zelfs Jan Wies heeft hem niet kunt u mij helpen.
6 feb 2008 L.J. Wassenaar
Hier wordt uitstekend werk geleverd! Groeten, L.J. Wassenaar
3 feb 2008 H.Balen
Het oude stationsgebouw van Schoonhoven.van de smalspoorlijn Schoonhoven -Gouda is daar iets over bekend ? Volgens mijn info is het van De maatschappij tot explotatie van staatsspoor geweest Treintje heeft dacht ik gereden tot 1941 of 43

reactie webmaster:
Ja hoor, daar is zelfs een pagina van op mijn site: station Schoonhoven

2 feb 2008 Wim
Ik op zoek naar de dienstregeling van station Woudenberg-Scherpenzeel in het begin van de vorige eeuw. Wie kan mij hieraan helpen?
30 jan 2008 H. Hulleman
Op zoek naar informatie over mijn familienaam HULLEMAN in Bergentheim, kwam ik op deze site. Er zijn verschillende foto's te zien van het oude stationgebouw van Bergentheim. Ik heb ergens gelezen dat de houten loods naast het station verwoest is tijdens de 2 WO. Mijn vader woonde als klein jongetje tegenover het station. Hun huis werd ook verwoest tijdens dat bombardement. Een klok die in het huis hing heeft het overleefd, en hangt nu bij mij thuis. Pracht verhaal ! Groet, H. Hulleman
16 jan 2008 Roel
Echt een super site! , ik heb deze site al vaak gebruikt voor werkstukken op school , wel natuurlijk met bronvermelding. Mooie site!
12 jan 2008 Conny
Wat een nostalgie. Vroeger heb ik in Culemborg gewoond en het oude station roept voor mij veel leuke herinneringen op. Het is zo jammer, dat het gebouw er niet meer staat. Er hing zoveel sfeer daar. De website is in één woord: GEWELDIG.
1 jan 2008 Cees Schuller
Het was m'n bedoeling om even een tweetal kaarten van station Made en Drimmelen en station Waspik -'s Gravenmoer door te mailen, nadat ik deze website gevonden had. Ben dus nu mooi aan het zoeken naar stations in de omgeving, oude dienstregelingen etc. Is op een schitterende manier in elkaar gezet, klasse.

2022 (2)
2021 (1)
2014 (7)
2013 (12)
2012 (6)
2011 (6)
2010 (12)
2009 (30)
> 2008 (48)
   December (4)
   November (3)
   Oktober (1)
   September (1)
   Augustus (4)
   Juli (2)
   Juni (11)
   Mei (4)
   April (1)
   Maart (6)
   Februari (7)
   Januari (4)
2007 (64)
2006 (87)
2005 (98)
2004 (120)
2003 (23)