Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Deurne - afbeelding 3 station Deurne

stationsgebouw I (1935)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 7 gegeven.
Bron: Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne
Peter van den Berk
Onze heemkundekring heeft een werkgebied dat samenvalt met de grenzen van de huidige gemeente Deurne, d.w.z. de kernen Deurne, Liessel, Vlierden, Neerkant en Helenaveen. Het centrale punt van onze Heemkundekring is het Heemhuis, gelegen aan de Stationsstraat in Deurne, een voormalig café annex woonhuis uit 1907.
Meer afbeeldingen van Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Walter Kuyten10 jun 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als enigste opmerking bij de foto van het type gebouw valt me op dat de voorgevel van dit stationsgebouw aan de voorkant een spits reces in het metselwerk had terwijl de spoorzijde een ronde reces had. Dit heb ik verder niet gezien in foto's van dit type gebouw.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

19301935