home | zoeken | spoorkaart | spoorlijnen tijdlijn | typen stations | reisplanner | nieuws | agenda | te koop | bronnen | links | literatuur | FAQ | contact | gastenboek | inloggen | overig | © disclaimer

station Woensdrecht - foto's en omschrijving op stationsweb

station Woensdrecht

Telegrafische verkorting: Wsd
lijnkmjaar
Roosendaal- Vlissingen21,9721868
Geopend op1 jul 1868
Gesloten op15 mei 1938

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-brabant

stationsgebouw (1863-1944)Type SS 5e klasse Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij so...lees verder
architect: K.H. van Brederode
verbouwing 1916middendeel krijgt een verdieping. Linkerzijgevel krijgt een vleugel

adres: 

Statieweg
Woensdrecht
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 9,4 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Woensdrecht

7 afbeeldingen

6 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 10 feb 2012 zijn omrand.

1900 (2)
1910 (1)
1920 (3)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (14)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Pierre Dekkers24 mrt 2023
Reageer op deze vraag/ opmerking
De opa en oma van mijn opa, te weten Cornelis Dekkers en Adriana Verhulst hebben gewoond in de woning bij het Station van Woensdrecht. Zij hebben beide gewerkt aan het spoor, Adriana was spoorwegwachteres. Cornelis Dekkers is geboren op 12 oktober 1837 in Roosendaal en Adriana Verhulst op 26 februari 1848 in Roosendaal. Cornelis en Adriana worden ingeschreven in de gemeente Woensdrecht in augustus 1868 en vertrekken in november 1878 naar Wouw. Ook hier blijven zij aan het spoor werken. Een aantal van hun kinderen werken ook aan het spoor. Evenals mijn opa. Zij werkten een groot deel van hun arbeidstijd op het traject Rilland Bath naar Roosendaal
Leon Leenaarts23 feb 2021
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Mis op uw site de zeer kortstondig (van 1933-1935)en facultatief bestaande halte De Duintjes tussen Bergen op Zoom en Woensdrecht. wist het bestaan ervan ook niet maar een artikel van M. Broos bewijst dat....
aad driessen13 nov 2018
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
kan iemand mij helpen aan fotos van de stationsstraat in woensdrecht. ik zoek adres op 26
L. Scheipers11 feb 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Beste familie, De stationschef was ook mijn overgrootvader. Johannes Cornelis Bastiaanse.Ik heb de naam nog nooit met een (n) geschreven gezien.
W. Kruit15 jul 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Vanuit de trein is de lokatie van het voormalige station goed te herkennen. De spoordijk -de lijn loopt van Rilland-Bath tot voorbij de lange boog over een dijk- is ter plaatse sterk verbreed en er loopt aan de zuidoostelijke zijde, duidelijk zichtbaar, een weg naar toe.
Leendert van Halst12 sep 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Kees Colpaart zijn email adres is: colpaart@hetnet.nl
Leendert van Halst12 sep 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Is het correct dat er vanaf station Woensdrecht indertijd een aftakking was naar "de Duintjes", wat een paar honderden meters verder richting Oosterschelde lag ?
W. Kruit2 feb 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Naar aanleiding van de vraag naar de locatie; die is nog steeds goed te herkennen. De spoordijk (de lijn ligt ter plaatse op een dijk) is breder op de plaats waar het station ooit stond. Er loopt inderdaad een weg naar toe, vanaf de Rijksweg. Deze weg heet, logischerwijs, Statieweg...
Antwoord webmaster:
Jammer dat je niet de link 'reageer op deze vraag' hebt gebruikt, dan zou de vraagsteller meten antword hebben gekregen.
Bert Muhren31 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste familie, De stationschef was mijn overgrootvader en heette Johannes Cornelis Bastiaanse (Woensdrecht 7 mei 1866 - Breda 31 maart 1928) getrouwd met Maria Helena van der Linden (Leiden 9 okt. 1865 - Roosendaal 11 juni 1944. Van haar ouders heb ik ook nog gegevens en bidprendjes, niet van de stationschef's ouders.
Bert Mhren30 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Met belangstelling trof ik toevallig deze foto's en reacties. Mijn oma Floor Bastiaansen (1901 - 1969)is als dochter van de stationschef daar opgegroeid. Zij woonden in het stationsgebouw. Ik beheer nog aardig wat (familie)documenten uit die tijd (trouwboekje, diverse foto's en bidprentjes en een hele verzameling ansichtkaarten gestuurd aan mijn oma en geadresserd aan Station Woensdrecht). Graag zou ik met mensen in contact treden die hier meer over kunnen vertellen.
Antwoord webmaster:
wat leuk. het is altijd leuk om een bericht van oud-bewonersfamilies te lezen. Wellicht kom je via mijn site met mensen in contact. Je spreekt over foto's? staat daar nog iets van het station op? Zie je mogelijkheid de foto's in de scannen en op te sturen, zodat het aantal foto's van woensdrecht op mijn site weer wat vergroot wordt?

Had je overigens de naam van je overgrootvader op deze site ook al zien staan? Daar ontbreekt nog een n op het eind, die zal ik toevoegen.

henri dingjan23 apr 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
In mijn fotoarchief bevindt zich een drietal foto's, waar ik wat meer van wil weten. Het gaat om een echtpaar. Hij heet J.C. Bastiaanse(n), de naam zijn vrouw is niet bekend. De derde foto toont de heer Bastiaanse(n) in uniform met vermelding dat hij stationschef is in Woensdrecht. Verder is gemeld dat hij een neef is van mijn grootvader van moeders zijde. De foto's zijn naar schatting van begin 20e eeuw. Vraag is hoe luiden de namen van zijn ouders? En wie kent de namen van zijn eega?
Antwoord webmaster:
wellicht kun je in Het Utrechts Archief iets vinden? zij hebben de oude ns archieven in huis en ook personeelsdossiers die op achternaam zijn te doorzoeken. ik denk alleen niet dat zijn ouders daarop genoemd worden.
g.j.h.beckers8 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
mijn moeder johanna bastiaansen(1890-1992) had een zus Kee, gehuwd met Judocus Brooimans; deze woonde op een boerderij,tevens stationscoffiehuis.Mijn moeder was bevriend met Anna dochter van de stationschef.Naast het station was een weegbrug waar de wagens met suikerbieten werden gewogen bij vervoer per spoor naar Dinteloord.Als ik als kind daar logeerde werd mij met nadruk er op gewezen van het weegmechanisme af te blijven.
Paul de Rooij15 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goedemorgen, Wat was de exacte locatie van station Woensdrecht. Welke rol heeft het station in de oorlog gespeeld? met vriendelijke groet
Antwoord webmaster:
ik heb de locatie toegevoegd en een link naar een kaartje. er ligt nog een statieweg, dat was de locatie. wat bedoel je precies met 'welke rol heeft het station in de oorlog gespeeld'? daar zijn zoveel antwoorden op mogelijk en daar zal een heel onderzoek achter moeten zitten. dat kan ik je niet zomaar even vertellen. misschien dat er hier op de site een keer een bezoekers langskomt die er meer over kan vertellen.
Peter Buyk15 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik zou graag met de Heer Kees Colpaart in kontakt komen, om informatie te vragen over de verwoesting van het station in Woensdrecht gedurende de tweede wereld oorlog. Mvg, Peter Buyk peterbuyk@gmail.com www.stamboom-buyk.nl
Antwoord webmaster:
hij heeft in een heel vroeg stadium mij een keer een mail gestuurd blijkbaar toen de reacties nog niet op deze manier op de site konden worden gepost. ik heb zijn mailadres niet meer, maar wellicht leest hij dit zelf en kan hij reageren?

Heb je zelf banden met het station? Heeft je familie er gewoond?

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


De Zeeuwse spoorlijn
De geschiedenis van de Zeeuwse spoorlijn, inclusief de vroegere trams op Zuid-Beveland. Informatie over Zeeuwse NS-stations en haltes, inclusief foto's van verleden en heden.
Vertrekstaat 1868 (8)
Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (12)
Vertrekstaat 1929 (13)
Vertrekstaat 1940 (12)
Personeel op dit station

Literatuur

De Nederlandse Stations in oude ansichten. Deel II H.G. Hesselink (pag. 9)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 57, 272)

Stations in de omgeving

Bergen op Zoom (6 km)
Rilland- Bath (9 km)
Wouw (10,8 km)
Krabbendijke (11,8 km)
Oostdijk (14,7 km)
Roosendaal (16,1 km)
Kruiningen- Yerseke (17,8 km)
Vlake (19,6 km)
Wemeldinge (21,8 km)
Seppe (22 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/woensdrecht