Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Opmerkingen bij stationsweb in September 2014.

Gouda
Erik Kooistra30 sep 2014
Deze foto is identiek aan foto 139 het jaartal van 1 van beide is niet correct.
 
Gouda
Erik Kooistra30 sep 2014
Deze foto is dezelfde als die uit 1890 en dus niet uit 1900. Het jaartal 1890 is min of meer correct.
 
Valthe Evert van Beilen26 sep 2014
Beste G. vd Zwaag, Al enkele jaren ben ik bezig met een stamboom en fotoboek van de familie Van Beilen. Ik lees dat u foto's hebt waarop de familie Van Beilen voorkomt. Ik heb veel interesse. Kunt u me iets toesturen per e-mail? Ik hoor het graag van u. Met groet, Evert van Beilen
 
Tjuchem- Meedhuizen Gerard Scheltens25 sep 2014
Hoewle de naam van het dorp Tjuchem is, werd de naam van het station officieel gespeld als Tjugchem-Meedhuizen, dus met g. Dit staat nog steeds op het stationsgebouw. Waar die g vandaan kwam, is onbekend.
 
Heerde Jan Koelewijn23 sep 2014
Bij de eerste foto van serie 1960 kun je een deel zien van het huis waar ik woon. Een vriend van me kon aan de seinen van de Hippel vaststellen dat de foto in maart 1963 gemaakt zou zijn. Aan de hand van een foto die gemaakt is van de achterkant van het station kon ik zien dat het hoogste deel van het station precies tegenover de huidige Irenelaan was gesitueerd en het toiletgebouw was vlak voor mijn huis. Nu kijk ik uit op het treintje waar Gertjan Stamer over schrijft.
 
Heiloo Jan de Gruijter22 sep 2014
Ik herinner mij uit de jaren vijftig van de vorige eeuw nog een Stationschef Hartenberg.
 
Eijsden peter willemsen21 sep 2014
Is bekend wanneer wie in Eijsden stationschef was? Mijn opa was hier in ieder geval stationschef in 1928, want toen werd mijn vader in Eijsden geboren. Ik ben al een tijdje op zoek naar antwoord op deze vraag. Waar anders zou ik het antwoord kunnen vinden? Peter Willemsen
 
Tilburg
Tilly Verburg16 sep 2014
lijkt mij eerder jaren 70 of zelfs 80, aan de auto's en kleren te zien, met vriendelijke groet
 
Wijster
Sjoerd Eeftens15 sep 2014
Gerard heeft het bord vast en zeker goed gelezen, maar het station van Wijster heeft gestaan aan dezelfde zijde als de woning, een meter of 30 voor de overweg. Daar lag ook het perron in de richting van Hoogeveen. Het perron voor de richting Assen lag aan de andere kant van de overweg. De woning ter plaatse is wel degelijk een spoorwoning geweest. Het nummer was 22. Waar nu het grasveld ligt, was de losplaats. Er lag een zijspoor van ongeveer 200 meter lang. Tot de automatisering in de vroege jaren 80 was Wijster ook een blokpost.
 
Deurne
Michel Lintermans14 sep 2014
Wie heeft deze foto geplaatst? Heb namelijk van iemand gehoord dat deze niet in Deurne is genomen maar in Best. Ik houd jullie op de hoogte.
 
Deurne
Michel Lintermans14 sep 2014
Wie heeft deze foto geplaatst? Heb namelijk van iemand gehoord dat deze niet in Deurne is genomen maar in Best. Ik houd jullie op de hoogte.
 
Deurne
Michel Lintermans14 sep 2014
Wie heeft deze foto geplaatst? Heb namelijk van iemand gehoord dat deze niet in Deurne is genomen maar in Best. Ik houd jullie op de hoogte.
 
Deurne
Michel Lintermans14 sep 2014
Wie heeft deze foto geplaatst? Heb namelijk van iemand gehoord dat deze niet in Deurne is genomen maar in Best. Ik houd jullie op de hoogte.
 
Almelo
J.R. van 't Hag13 sep 2014
Als oud-Almelor is het zeer interessant om het oude station te zien vanuit deze straat, beide bestaan (helaas) niet meer, op dit moment is dit gebied een woestijn van asfalt en beton.
 
Colmschate
Jan Dahmen12 sep 2014
Op deze foto staat dat in 1933 de heer Middelman stationschef was. Ik ben bang dat dit niet klopt. De heer Middelman is geboren in 1861 dus in 1933 72 jaar oud. Overleden in 1953. Hij had als laatste standplaats station Amersfoort. Met vriendelijke groeten Jan Dahmen.
 
Woensdrecht Leendert van Halst12 sep 2014
Is het correct dat er vanaf station Woensdrecht indertijd een aftakking was naar "de Duintjes", wat een paar honderden meters verder richting Oosterschelde lag ?
 
Woensdrecht Leendert van Halst12 sep 2014
Kees Colpaart zijn email adres is: colpaart@hetnet.nl
 
Amstelveen w.m.overmeer9 sep 2014
Op g27-08-1922 ben ik geboren op het station Amstelveen als Zoon van Wilhelmus overmeer werkzaam op dat station.
 
J.E. Brunner h.g.brunner7 sep 2014
Ik ben een kleinzoon van de kleinzoon van Johannes Rudolf Brunner (De JE is mogelijk een vergissing?). Mijn vader vertelde dat hij ooit een aanbod kreeg om stationschef in Utrecht te worden. Dat was ook toen een promotie. Hij had het afgewezen omdat hij in Zevenaar (bij het station?) een groentetuin kon onderhouden, terwijl dat in Utrecht er niet inzat. Bestaan er foto's van mijn verre over-overgrootvader?
 
Hazerswoude- Koudekerk
Sjoerd Eeftens7 sep 2014
1939 kan zeker niet; de hier afgebeelde dieselvijven kwamen pas in 1940 op de baan en waren bedoeld voor de langeafstandsdiensten. Daar hoorde deze spoorlijn echt niet bij. Dit is vrij zeker een foto van kort na de Tweede Wereldoorlog, en kan een proefrit betreffen uit Boskoop waar enkele rijtuigen van deze treinen in grote herstelling zijn geweest.
 
Arnemuiden john7 sep 2014
Volgens wat ik gelezen heb zou station Arnemuiden inmiddels een rijksmonument zijn en dus niet mogen worden gesloopt. Er zouden plannen zijn om een hotel permanent in het gebouw te vestigen?
 
Dieren Theo Gerritsen6 sep 2014
Ik heb gewoond N-Parallelweg 7 en uit verhalen van mijn ouders weet ik dat in het stationsgebied ook V1's zijn gevallen. Ik lees nu dat uw ouderlijk huis ook is gebombardeerd. Waar stond uw ouderlijk huis? Op de plaats waar tot voor kort de zgn. Edy-woningen hebben gestaan? Ik ben benieuwd. mvg, Theo
 
Wijster
gerard verruijt4 sep 2014
De vraag is of de afbeelding wel het station van Wijster is, 3-9-2014 was ik op deze plaats en op het op de foto zichtbare bord werd de geschiedenis van station Wijster vermeld. Daaruit blijkt dat het station aan de overzijde van het spoor heeft gestaan, daar is een lege plaats met gras en daar staan ook de relaiskasten.
reactie webmaster:
nee dat is niet de vraag hoor, dit is niet het station van wijster. dat staat hier ook niet, dit is een oude spoorwoning bij station wijster.
 
St. Pancras Vincent4 sep 2014
Station word waarschijnlijk heropend
reactie webmaster:
oh ja? wie zegt dat? lijkt mij onwaarschijnlijk
 
Velsen Zeeweg
Frank Kouwenhoven4 sep 2014
Kan het zijn dat deze foto verkeerd is afgedrukt, of is er iets mis met de letters NS op de mat?
reactie webmaster:
volgens de medewerker van Het Utrechts Archief ligt de mat waarschijnlijk op zijn kop. de plaats van het loket is wel juist.
 
Hazerswoude- Koudekerk
Frank Kouwenhoven4 sep 2014
Gezien de goed gedocumenteerde opmerkingen van Sjoerd stel ik voor deze foto op 1939 te dateren.
reactie webmaster:
heb het aangepast
 
Leiden Lammenschans
Frank Kouwenhoven4 sep 2014
De halte was niet alleen met een trap bereikbaar. Er was vanaf het begin (eigen waarneming)ook een op-/afrit. Op de prentbriefkaart is de loop daarvan enigszins zichtbaar. Bij de bouw van deze halte was ook nog een nieuw klassiek armsein geplaatst, omdat de lijn Leiden-Woerden nog niet aan het nieuwe daglichtseinsysteem was aangesloten.
 
Leiden Heerensingel Frank Kouwenhoven4 sep 2014
Bij dit station liee een (goederen)spoor door, over de straat naar een losweg aan de singel. Daar was destijds ook een kraan gesitueerd om goederen van binnenschepen op spoorwagens te laden en andersom. Het verhaal gaat dat tijdens de oorlog op deze plek raketten van de Wehrmacht werden geladen op schepen die over de Oude Rijn, waar de singel mee in verbinding stond, naar Katwijk werden vervoerd om daar in de lanceerinstallatie in de buurt van Wassenaar te worden afgeschoten richting Engeland. Dit vervoer van raketten zou de reden voor de geallieerden zijn geweest om het hoofdstation van Leiden te bombarderen. Via dat station werden de raketten per spoor uit Duitsland aangevoerd en aldaar begon de verbindingsbaan met station Heerensingel. Ik heb dit verhaal van horen zeggen en ik ben benieuwd of er feiten bekend zijn die dit kunnen onderbouwen. Overigens hebben de bombardementen op het station zelf nauwelijks effect gehad. De omgeving daarentegen wel.
 
Leiden Heerensingel Frank Kouwenhoven4 sep 2014
Bij dit stion lipe een (goederenspoor door, overe de straat naar een losweg aan de singel. Daar was destijds ook een kraan gesitueerd om goederen van binnnenschepen op spoorwagens te laden en andersom. Het verhaal gaat dat tijdens de oorlog op deze plek raketten van de Wehrmacht werden geladen op schepen die over de Oude Rijn, waar de singel mee in verbinding stond, naar katwijk weden vervoerd om daar in de lanmceerinstallatie in de buurt van Wassenaar te worden afgeschoten richting Engeland. Dit vervoer van raketten zou de reden voor de geallieerden zijn geweest om het hoofdstation van Leiden te bombarderen. Via dat station werden de raketten per spoor uit Duitsland aangevoerd en aldaar begon de verbindingsbaan met station Heerensingel. Ik heb dit verhaal van horen zeggen en ik ben benieuwd of er feiten bekend zijn die dit kunnen onderbouwen. Overigens hebben de bombardementen op het station zelf nauwelijks effect gehad. De omgeving daarentegen wel.
 
Emst H Koldenhof3 sep 2014
Mooi om te zien. In dit station werd mijn vader geboren in 1912. Mijn opa was ploegbaas bij de spoorwegen. Later woonden mijn grootouders in het spoorhuisje langs de lijn bij de overgang van de Deventerstraat in Vaassen
 
Wouter ten Haaf A.M. Douma3 sep 2014
Van W. ten Haaf heb ik nog wel een foto. Hij zal ouder of bestuurslid geweest zijn van de christelijke school te Stadskanaal-Pekelderweg. Mijn vader was van die school het hoofd van 1928 (mijn geboortejaar) tot 1960. Ik lees dat hij chef geweest is tot 1914. De foto is van begin 1930. Misschien kan ik iemand van dienst zijn met die schoolfoto. Age Douma
 
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen en die u beschikbaar zou willen stellen voor plaatsing op stationsweb? Mail dan naar Wichor Bramer.
2024 (37)
2023 (143)
2022 (136)
2021 (236)
2020 (163)
2019 (196)
2018 (222)
2017 (312)
2016 (307)
2015 (249)
> 2014 (397)
   December (18)
   November (22)
   Oktober (39)
> September (31)
   Augustus (37)
   Juli (18)
   Juni (16)
   Mei (40)
   April (38)
   Maart (37)
   Februari (51)
   Januari (50)
2013 (762)
2012 (1157)
2011 (1890)
2010 (1949)
2009 (1870)
2008 (1259)
2007 (996)
2006 (574)
2005 (482)
2004 (349)