of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Eindhoven

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Eindhoven die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Giovanni Hartogs (20 apr 2012)
Station Eindhoven Centraal ondergaat vanaf eind 2012 een grondige verbouwing. Het grootste en drukste station van Zuid-Nederland (meer dan 100.000 passagiers per dag) voldoet namelijk niet meer aan de eisen van deze tijd. Op de foto is te zien dat de wand van de stationsrestauratie volledig afgeschermd is van de stationshal. Bij de renovatie wordt deze weer in oorspronkelijke staat gebracht: open en dus als het waren een soort balkon in de stationshal. De huidige tunnel naar de perrons is veel te smal (18 meter), hiernaast komt een nieuwe tunnel van 35 meter breed. In de huidige tunnel komen "lounges" en de oorspronkelijke mozaekvloer (die nog onder de huidige tegels aanwezig is) wordt weer zichtbaar gemaakt. Ook komen er liften waardoor mindervaliden gemakkelijk de perrons kunnen bereiken. Nu moeten zij nog onder begeleiding van NS-personeel via een oudere goederenlift naar boven, wat natuurlijk niet meer van deze tijd is. In dit filmpje is een artist impression te zien van het vernieuwde station Eindhoven Centraal: http://www.youtube.com/watch?v=N06iuG0CNMQ.
reactie webmaster: wat deze tekst met die afbeelding te nmaken heeft weet ik niet, ik heb het maar naar het station verplaatst.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina