Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Abbekerk- Lambertschaag

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Abbekerk- Lambertschaag die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Gemeente Medemblik (18 dec 2007)
De Gemeente Medemblik heeft het stoomtram-station Abbekerk-Lambertschaag te Benningbroek aangekocht. Het doel van deze aankoop is het gebouw (met name aan de buitenzijde)weer in oude luister te herstellen. Bij voorkeur ziet de gemeente dan ook weer, naast de woonfunctie, aan het gebouw een functie toegevoegd ten dienste van de historische stoomtramverbinding Hoorn-Medemblik. Door de aankoop wil de gemeente goede sturing hebben op het gewenste toekomstige gebruik. De gemeente is thans bezig met de uitwerking van de plannen en op zoek naar een nieuwe eigenaar voor het geheel. Bij de uiteindelijke (door)verkoop zal het beoogde gebruik juridisch worden vastgelegd. Nabij dit station zal ook oude molen "de Haen" uit Sijbekarspel/Benningbroek worden geplaatst/herbouwd na een grondige restauratie. De molen komt op een z.g.(houtzaagmolenschuur te staan met daarin een restaurant met bijkomende voorzieningen. Het station en de molen zullen te samen een bijdrage leveren aan de atractieve waarde van de historische spoorverbinding.
reactie webmaster: het is geen stoomtramstation, het is een treinstation. Het spoor naar Medemblik is als locaalspoorweg aangelegd. Nu rijdt er inderdaad een stoomtram, maar dat is historisch gezien niet juist. Maar desalniettemin een heel goede zet van de gemeente. De buitenzijde van dit station is echt verschrikkelijk vernield in di groene kleuren. Wie dat bedacht heeft...

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina