of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Helmond Brandevoort

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Helmond Brandevoort die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Jules Vismale (30 apr 2013)
@ Sander, hier ben ik weer! Het is ieders goed recht om uit te maken of hij/zij het station Helmond-Brandevoort mooi vindt of lelijk! Nou is Helmond de geboortestad van mijn familie van moederskant en het centrum van Helmond is lange tijd erg verwaarloosd al halen ze die achterstand met een "moderne" nieuwbouw wel weer in. Helaas is het zo dat veel oude stations uit de tijd van de Staatsspoorwegen of net daarna (Maastricht, Valkenburg, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam-Centraal, Haarlem e.d.) zo verschrikkelijk zijn verpest door een grotendeels modern interieur, achterstallig onderhoudt of oerlelijke nieuw- en hoogbouw die men voor die stations of aan weerzijden heeft neergezet! Oude stations zijn nou meer kleine dwergen tussen grote reuzen geworden en de moderne stations kosten kapitalen aan restauraties! Hopelijk krijgt Helmond-Centraal toch nog een heel mooi station of iets soortgelijks als voor 1986. Overigens heb ik (maar dat weet de webmaster allang) jaren geleden een maquette gemaakt van het oude neorenaissance station van architect Eduard Cuypers (1896-1944)dat van buiten en binnen rijkelijk was versierd en door velen in de tijd van de Staatsspoorwegen als het allermooiste station werd beschouwd! Mijn maquette heeft in 2011 een half jaar op het huidige Bossche station tentoongesteld gestaan en was bij de 50.000 treinreizigers die het aanscouwden al bijna net zo geliefd als het orginele gebouw! Als afsluiting zeg ik maar dat wat mij betreft zowel station Helmond-Brouwhuis als de gelijknamige wijk nog mooier en verfraaid mogen worden!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina