of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Noordwijkerhout

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Noordwijkerhout die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Victor Lansink (1 jul 2008)
Het stationsgebouw te Noordwijkerhout werd in de zomer van 1964 door aannemersbedrijf J.J. van Leijden en Zn uit Hoogmade gesloopt. Over de afbraak staat in De Koppeling van 25 september 1964 (blz. 12) een aardig berichtje: Achter de loketwand werd een fles gevonden met een oorkonde waarop te lezen stond: "Pietgijzenbrug, 8 augustus 1874. Dit station is gebouwd in het jaar 1874 door den Heer Jac. van der Kamp aannemer te Leiden onder den Weld. Heer Houthaan, Ingenieur aan de Holl. Spw. Maatsch. onder opzigt van den Heer Gresniech. De onder Baas Ressenaar voltooid door de timmerlieden K. Visser en Y. Visser van Aardswoud, N. Holland, L.G. Bink, Leiden, W. Meijer en R. Bruin, Medemblik. Door de Metzelaars J. van Glove, J. Brakel, B. van Engelen niet Gabrieel, P. van Leennuis, J. Meijer, K. Maasdorp, alle Brabanders. Toegedacht aan een volgend nageslacht, adres den Vinder. Weggetimmerd onder het drinken van een lekker glas Rijnwijn."
reactie webmaster: staan er in de koppeling ook berichten over de sloop van stationsgebouwen, of is dat slechts incidenteel? misschien moet ik toch weer eens langs komen om dit soort berichten uit te pluizen, of heb jij dat al meer gedaan?

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina