of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Vlissingen Stad

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Vlissingen Stad die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Toon Franken (16 dec 2009)
Wij zijn als Werkgroep Industrieel erfgoed Zeeland samen met de bond Heemschut Zeeland bezig met het behoud, of eventueel reconstructie, van het watergebouw van station Vlissingen-Stad (gelegen nu aan Edisonweg Vlissingen). Wie weet of er nog meer achtkantige spoorwegwatergebouwtjes bestaan in Nederland? Die van Meppel en Sneek leken ook wel op die van Vlissingen (zie boek Spoorwegarchitectuur). Op onze website www.industrieelerfgoedzeeland.nl meer info over het watergebouw te Vlissingen. Onze vraag is ook wanneer bovengedeelte er af is gehaald? Gemeentearchief Vlissingen heeft een foto uit 1952 waarop alleen pyramidevormig dakje en koepeltje ontbreekt, maar rest van opbouw nog aanwezig is (hoewel water tank misschien toen ook al verwijderd?). Wie weet meer?
reactie webmaster: ik heb je opmerking ook bij station Vlissingen Stad opgenomen (heb mijn fout hersteld), hier komen allicht meer bezoekers die er iets van weten dan in het algemene gastenboek.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina