Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Uitwierde

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Uitwierde die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Jan Wagenaar (14 feb 2011)
De vroegere Halte Uitwierde lag, zoals Bert Peihak ook al opnerkte, niet bij Wachthuis 35, doch iets verder richting Delfzijl, bij Wachthuis 36, aan de zuidkant van het spoor (hier schuin tegenover, aan de noordkant van het spoor is tegenwoordig een manege). Op een oude topografische kaart is de Halte Uitwierde ook duidelijk te zien. Langs deze halte liep ook de Biessumermaar, een watervebinding tussen de Fivel/Damsterdiep en het dorpje Biessum, dat ten Noorden van de spoorlijn lag (Uitwierde, waar de halte naar genoemd werd, lag overigens nog iets Noordelijker en verder weg van het spoor dan Biessum). Het spoor kruiste de Biessumermaar met een brug, zo te zien op de oude kaart. De weg of het pad langs de halte en de Biessumer Maar heette Rietweg. Van dit alles zal wel weinig of niets meer terug te herkennen zijn, want in latere tijden werd de N360 aangelegd en deze loopt tussen Appingedam en Delfzijl dicht langs en parallel met het spoor. Ook werden nieuwe wijken en wegen aangelegd in Delfzijl, waardoor er veel 'op de schop' is gegaan. Een paar honderd meter verderop naar Delfzijl, ligt tegenwoordig de halte Delfzijl-West
reactie webmaster: Ik heb je opmerking verplaatst naar het station, daar gaat het eigenlijk over (hoewel het deels een reactie op Bert PeihakĀ“s verhaal is natuurlijk.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina