of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Wijchen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Wijchen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
ForensnaarTilburg (2 jun 2010)
Verbaas me over de nogal afwerende reacties vwn webmaster hier dat Wijchen geen sneltrein nodig zou hebben (weet niet of webmaster heir zelf dagelijks vanaf reist?). Vooral zuidwaarts is het zeer klantonvriendelijk zoals de diensteregling nu is. In 2004 hette het dat het perron te kort was voor een sneltrein, en nu de laatste tijd weer het argument van "te weinig in/uitstappers". Kortom als het ene argument vervalt komt men met het andere argument, pure onwil dus. Nou is er wat dat in en uitstappers betreft EN wat het inwonersaantal betreft m.i. totaal geen verschil met Elst waar WEL de doorgaande sneltrein Roosendaal-Zwolle stopt omdat ie tussen Arnhem en Nijmegen ineens stoptrein kan zijn. Daar wel. Toegegeven in Elst heb je noge en boemel naar Tiel, maar dat is op zich geen argument voor een snelrteinstop. Ik neem dagelijks de stoptrein naar Den Bosch van 7:02 uur en daar stappen elke dag zeker 35 a 40 mensen in op weg naar Den Bosch, maar ook Eindhoven, Tilburg of Utrecht/Amsterdam. Ik weet niet hoeveel mensen men (of je) nodig acht? De andere kant op vertrekt 6:55 uur een miniscule stoptrein met dagelijks minstens hetzelfde aantal, een half uur later nog een stuk meer (inclusief scholieren, studenten). Zuidwaarts is het echt erg ongelukkig, een overstap in Oss is dodelijk saai, niets te doen en qua dienstregeling heel ongelukkig, je moet er gauw een 20 minuten wachten! Want de intercity is net voorbijgeraast voor de stoptrein aankomt. Ook in Den Bosch vaak nog wel een kwarteirtje, in mijn geval als je naar Tilburg wil. Stopt de intercity bij uitzondering om onduidelijke redenen in Wijchen, ben ik bijna een half uur eerder in Tilburg. Overdag is het inderdaad veel minder qua in en uitstappers, maar kijk eens naar Oss en Elst, alsof daar de hele dag door tientallen mensen in en uitstappen. Ik blijf er bij dat het onwil is en meten met twee maten wat er gebeurt. Ook in Dieren stopt de sneltrein, en zo kun je nog wel meer geheel vergelijkbare haltes van de sneltrein aangeven. Ik heb geen moeite met de stioptrein an sich, maar laat die dan niet zo kort na de intercity rijden (waardoor je snel 20 minuten overstaptijd kwijt bent), maar laat hem minimaal 10 minuten later rijden. Stoptrein knippen in Deurne-Oss en Oss-Arnhem ware nog beter, kan de sneltrein tussen arnhem en Nijmegen weer Lent en Arnhem-Zuid laten liggen en kan die zuidwaarts in Oss de stoptrein passeren die daar keert. Met een wat andere dienstregeling is de boel nog flink te optimaliseren. Best zou natuurlijk zijn dat Wijchen gewoon die intercity stop krijgt waar het al jaren recht op heeft met haar 40.000 inwoners. Jammer tot slot dat alles met de lightrail geheel op Nijmegen gericht is terwijl een grote groep Wijchenaren dagelijks juist zuidwaarts reist als forens. Je hoort er niemand over.
reactie webmaster: Ik reis nooit met de trein vanaf Wijchen, dat geef ik toe. Waarom mik wat afweer heeft er ook mee te maken dat mijn site niet over de dienstregeling gaat. Het duscussieren hier daarover heeft ook weinig nut, daarmee kom je er bij de ns niet verder mee. Een intercity stop wordt niet gemeten naar het aantal inwoners van een stad of dorp. De stad Harderwijk heeft bijvoorbeeld net zoveel inwoners en ook geen stop van de intercity Zwolle- Amersfoort. 35 รก 40 mensen is nu niet meteen een aantal waarvan ik schrik. En dat is dan in de spits, om daarvoor nu de hele dag een intercity vol doorgaande reizigers te laten stoppen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina