of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Susteren

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Susteren die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
P.P. van Birgelen (6 feb 2008)
Susteren had tot enkele jaren geleden een enorm rangeerterrein, compleet met rangeerheuvel, railremmen, werkplaats en draaischijf. Begin 1900 is dit terrein aangelegd en het vormde een belangrijke schakel in het vervoer van steenkolen uit de Limburgse steenkoolmijnen naar plaatsen in het hele land. Toen de mijnen sloten, werd met name de werkplaats nog gebruikt voor reparatie van goederwagons. Eind jaren '80 verdwenen alle seinen en (sein)posten van het terrein. Eind jaren '90 werd ook de werkplaats gesloopt en de grond rondom de tankplaat gesaneerd. Het terrein werd nu enkel nog gebruikt voor het 'stallen' van oude goederenwagons. Rond 2000 stond op enkele sporen na het hele terrein vol met deze wagons. In het voorjaar van 2003 is het terrein ten slotte ontruimd. Aanvankelijk zouden de wagons in Susteren ter plekke gesloopt worden. Later werd hiervan afgezien en werden deze via het spoor naar Maastricht gebracht om aldaar gesloopt te worden. Meteen hierna is men overgegaan tot opbraak van het gehele terrein. Enkele restanten die nog herinneren aan het rangeerterrein heb ik in februari 2007 vastgelegd en zijn te vinden op mijn site Verlaten Spoor
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina