of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Groningen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Groningen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
arjan krabbenbos (13 okt 2010)
Dit mooie en fraai gerestaureerde stationsgebouw is vertrekpunt/aankomstpunt voor alle treinen uit alle windrichtingen. Vroeger kon men hier een paar keer per dag met een Duitse sneltrein naar Leer, Oldenburg en Bremen reizen. Helaas is dit al enkele jaren niet meer het geval, alleen per stopper is alleen Leer nog rechtstreeks een paar keer per dag te bereiken. Maar wie weet gaan er ooit in de toekomst weer doorgaande ( snelle) treinen naar Leer en van daar uirt weer rechtstreeks naar Oldenburg naar Bremen rijden. Wel gaat er vanaf april 2011 een directe treindienst van start via Zuidbroek naar Veendam met ooit een verlenging naar Stadskanaal of zelfs Emmen. Ook krijgt het Groninger station vanaf 2014 weer bezoek van tramlijnen die wijken van de stad gaan verbinden en komt er een sneltram over bestaand spoor naar Hoogezand en Assen en mogelijke nieuwe verbindingen per lightrail naar Leek en Roden. Ook wil men een spoorverbinding aanleggen via Drachten naar Heernveen met mogelijk later een uitbreiding naar Emmeloord,Urk en Lelystad.( Zuiderzeelijn Plus)
reactie webmaster: of die verlenging naar stadskanaal er ooit zal komen betwijfel ik (om over Emmen nog maar niet te spreken). Stadskanaal is zo'n langgerekt en uitgestrekte plaats en het station ligt niet echt centraal (daarom was in het verleden Stadskanaal Oost ook vaak drukker dan het hoofdstation. En of er nog iets komt van die zuiderzeelijn is ook maar heel erg de vraag.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina