of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Groningen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Groningen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
J.H. Knot (13 aug 2009)
Bij de verbouwing in de jaren 60 is het grootste deel van de sier-betegeling van de oorspronkelijke stationshal vernietigd. Enkele panelen tegels zijn daaraan ontsnapt; spoorwegmensen uit die tijd hebben een aantal tafrelen weten te reden. Deze zijn destijds naar het spoorwegmuseum gegaan. Ik weet niet of deze bij de restauratie terug zijn gezet. In de hal zoals ik me deze uit de jaren 60 herinner was het plaatskaartenkantoor gehuisvest in een 'gebouw in de hal'. In de huidige hal kan ik dit niet meer terugvinden. Persoonlijk ben ik van mening dat de huidige hal nog geen schaduw is van de hal van voor de verbouwing van de jaren 60 (in dit oordeel kan natuurlijk een stuk nostalgie meewegen...)
reactie webmaster: ja wat ze toen hebben gedaan grenst aan het misdadige. Om zulke prachtige kunstwerken te slopen en er een lelijke barak voor te zetten. hoe ze op het idee gekomen zijn dat dat een verbetering was, maar ja alles moest moderner en efficiƫnter. nog een geluk dat ze het gebouw hebben laten staan, en niet zoals de stationsgebouwen in het ommeland gesloopt hebben (uitzonderingen daargelaten).

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina