of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Groningen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Groningen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (27 aug 2016)
Het fraaie gerestaureerde stationsgebouw Groningen heeft als enige station in Nederland de naam Hoofdstation i.p.v. Central,Centrum of Stad achter de gemeentenam.Op de streek en stadsbussen die hie aankomen/vertrekken stond ooit CS (Centraal Station) achter,maar dat is sinds kort HS (Hoofdstation) geworden. In de NS -en Arriva dienstregelingen en treinbestemmingsborden wordt alleen Groningen getoond. Wanneer NS en Arriva het achtevoegsel Hoofdstation overnemen weet ik niet. Wel is het en directe vertaling van Hbf (9auptbahnhof) in het Duits.Groningers zijn hier apetrots over dat zij als enige in het land een Hoofdstation hebben! En geen Centraal Station of station Centraal!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina