of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hilversum Sportpark

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hilversum Sportpark die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Victor Lansink (22 mei 2007)
De reden dat men voor beton gekozen heeft is niet gelegen in het feit dat de Duitsers alle staal gestolen zouden hebben, maar inderdaad, zoals ook al geschreven is, door staalgebrek of beter gezegd: de staalvoorraden moesten voor de oorlogsindustrie beschikbaar blijven. Verder is wél bekend wie de ontwerper van de portalen is: ir. J.L.A. Cuperus. En nu de hamvraag: waarom die vreemde gebogen vorm? Welnu: bij een constructie met betonnen staanders en liggers was men bang voor breuk bij verzakking van 1 van de staanders. Bij deze toepassing met twee gebogen spanten is een scharnierconsructie toegepast in de top van de portalen. Meer over deze portalen vind je in Spoor- en Tramwegen, jrg. 1942.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina