of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hilversum Sportpark

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hilversum Sportpark die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Jan Willem van Soomeren (19 mei 2007)
Deze bogen zijn tijdens oorlogen nog gebouwd. Maar omdat de Duitser het gehele voorraden van Dienst Weg en Werken hadden bestolen kon dit niet met staal gebeuren maar met beton. Zodat de de electricificatie van het Baanvak Blauwkapel - Hilversum kon worden afgerond in 1942. Ook Utrecht - Amersfoort kwam in gereed in 1942 in de oorlog werd tot 1942 nog gewoon gewerkt aan moderniseringen. Toen voorraden steeds meer en meer in beslag werd genomen is lag vanaf 1942 alles stil. De electricificatie van Nijmegen - Venlo - Roermond is in 1942 definitief gestopt en is na de oorlog nooit meer opgepakt. De NS had haar pioriteiten in de oorlog en ook daarna meer op de Randstad gericht. Vandaar dat rondom Amersfoort, Amsterdam, Hilversum en Utrecht zoveel mogelijk alles moest doorgaan. Daarom werd maar voor beton gekozen. Ook na de oorlog werd beton gebruikt bij de electricificatie in Groningen, Friesland, Veluwe , Twente en een aantal lijnen in het Zuiden. Werd beton gebruikt omdat staal voorraad nog niet geheel op peil waas.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina