of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hilversum Sportpark

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hilversum Sportpark die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Jeroen Huijsinga (18 mei 2007)
De bovenleidingportalen tussen Hilversum en Utrecht zijn een bijzondere uitzondering op het Nederlandse spoornet. Net voor de oorlog is besloten het traject te electrificeren. De uitvoering is in de oorlog ter hand genomen. Door staalgebrek is voor een betonnen oplossing gekozen. Wie het portaal heeft ontworpen is helaas niet bekend. Doordat het beton niet is voorgespannen, is het uiterst duurzaam. Betonrot komt nauwelijks voor. Heel mooi is ook de oplossing bij een breder portaal. Tussen twee standaard bogen is eenvoudig een horizontaal balkje geplaatst. De portalen zijn een Rijksmonument!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina