Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Hazerswoude- Koudekerk

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Hazerswoude- Koudekerk die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Leo R. (2 mei 2011)
www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/rijnenveen/article8846151.ece/Rijnwoude-vreest-dat-ook-station-niet-doorgaat Rijnwoude vreest dat ook station niet doorgaat Gepubliceerd op 27 april 11, 16:27 Veertig jaar lang streden de voormalige gemeenten Hazerswoude en Koudekerk en de opvolger Rijnwoude voor een station. Die wens leek met de komst van de Rijn Gouwe Lijn in vervulling te gaan. Nu de RGL is geschrapt, lijkt de halteplaats verder weg dan ooit. ,,Ik maak me veel zorgen’’, zegt wethouder Ferdinand Ketel. Het nieuwe provinciebestuur van Zuid-Holland maakte vorige week bekend dat de aanleg van de RGL, een ligth-railverbinding tussen Gouda, Leiden en de kust, niet doorgaat. In de plaats daarvan komt er een betere treinverbinding Utrecht - Leiden en komt er tussen Leiden en de kust een sneldienst voor bussen en mogelijk in de toekomst een tram. Het schrappen van de RGL leidt bij betrokken gemeenten waaronder Rijnwoude tot grote verontwaardiging. Rijnwoude heeft al 3,2 miljoen euro in de nieuwe lijn geïnvesteerd. ,,De bedoeling was dat je in één keer vanaf Gouda via de Leidse binnenstad naar de kust kon reizen’’, legt Ketel zijn teleurstelling uit.
reactie webmaster: leuk bericht na die vorige, die vertelde net dat dat station er binenn 2 a 3 jaar zou komen, heb hem ook al uit de droom geholpen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina