Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Rotterdam Centraal

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Rotterdam Centraal die wordt toegevoegd aan de pagina.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (30 jan 2018)
Vanaf deze week ,maandag 29 januari 2018 zijn de werken aan het perron 1 gestart. Dit heeft te maken met de naderende komst van de Eurostar verbinding tussen Amsterdam Centraal ,Brussel Zuid en Londen Sint Pancras en terug. Het huidige spoor langs dit perron wordt afgebroken, omdat dit perron verbreed moet worden. Daarom stopt de nieuwe E320-hogesnelheidstrein die over deze verbinding rijden gaat op het oude spoor 2. Op het perron komt er en paspoortcontrole voor reizigers naar de Britse hoofdstad, voor passagiers naar Brussel is dit niet nodig.Daarom wordt het vernieuwde spoor 1 opgedeeld in een Zone A en B. Het werk aan deze verbouwing duurt tot einde maart 2018. De nieuwe e 320 treinstellen die op deze nieuwe internationale verbinding gaan rijden , zijn net als de Duitse ICE Hogesnelheidstreinen een product van Siemens. Deze Duitse fabrikant heeft ook de Nederlandse SLT Sprinters gebouwd en komt uit de Duitse stad Krefeld.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina