of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amersfoort Vathorst

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amersfoort Vathorst die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (27 sep 2009)
Najaar 2003 start onderdoorgang voor het autoverkeer en in Maart 2004 gereed.Tussen km 26.6 en km 27.5 wordt de dubbelsporige lijn ,,uit elkaar getrokken,,om er een 3e spoor tussenin te leggen,vooralsnog een kopspoor.Het zou €14.000.000 gaan kosten...De onderdoorgang heet ondertussen Laakboulevard en in December 2005 bouw en plaatsing betonsteunen voor bovenleidingsportalen en in Januari 2006 bouw van perronkeerwanden van start,in Februari 2006 bouw gestart van de fraaie liftschachten en al gaande in de tijd bouw zeer fraaie overkapping met veel houtwerk en veel glas. Feestelijke opening op zaterdag 27 Mei 2006,om plm 2 uur 's middgs laten de vele kinderen ballonnen los,tevens onthulling van klok/inscriptie,voalop catering,glijbaan voor de kinderen,schilderen voor de kleintjes.Op deze feestdag reed er een speciale feesttrein tussedn Amersfoort en Vathorst,een nnieuwe fraaie dubbeldekstrien(geen stop Schothorst!),komende ne vertrekkende van spoor 2,het kopspoor dus.Ook leuk om te weten het vuurwerk afgeschoten tussen de dakbelettering en gaf toen destijds een zeer feestelijke tint aan deze nieuwe en zeer fraaie treinstop...was er zelf bij,dus vandaar! Zondag 28 Mei 2006...geen stop trein Ut/Zl en dus een halfuursdienst Vathorst-Alkmaar en gebruikte spoor 2 daarvoor.Buslijn 5 begint Mei 2006.Vanaf zondag 10 December 2006 wel stops stoptrein Ut/Zl en erna geen stops meer spoor 2 in weekeindes,wel doordeweeks.Volgens zeggen valt het aantal treinreizigers ietwat tegen(2007/2008)
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina