of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Vinkeveen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Vinkeveen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
JHBoellaard (25 okt 2010)
De fotos van het station brengen veel herinneringen voor mij terug. Ik stond daar met mijn vader Johannes Hendrik Boellaard de laatse keer ongeveer tien jaar geleden op het perron. Jaren en jaren geleden daarvoor bezochten wij dat station waar de stationschef een zoon van Henrik Boellaard woonde. Vinkeveen is waar naar toe mijn oudoom Hendrik Boellaard was verhuisd. Hij was de oudere? broer van Johannes hendrik Boellaard die in het begin van de negentiende eeuw uit de Harlemmermeerpolder naar Amsterdam verhuisde. Mijn vader's familie woonde toen destijds op de Westerstraat (Jordaan) waar mijn vader geboren is. Er is altijd een nauw verband gebleven tussen mijn vader en de familieleden in Vinkeveen. Tijdens het einde van de oorlog bezochten wij een zoon van de stationschef Boellaard wonend in Amstelveen. Die zoon was getrouwd met een lief vrouwtje uit Rusland. Hij had een zoon van ongeveer dezelfde leeftijd als ik.ongeveer tien jaar oud Ik herinner mij als de dag van gisteren dat wij met stapels oude treinkaartjes speelden.Volgens mijn vader was oude ome Hendrik een stroper die precies wist waar de hazen in het weiland lagen dan dreef hij de koeien daar naar toe en sloeg zijn slag als hij vlak bij was. Ik heb nog vele verhalen over ome Hendrik die voor mij een paar klompen maakte tijdens de oorlog. Later als jongens zijnde, fietsten wij naar ome Hendrik om zijn roeibootje te lenen om over de Vinkeveense plassen te varen. De laatse keer dat ik Holland bezocht reed ik mijn vader naar al de plaatsjes in Vinkeveen, onder meer dan het station Drie weken nadat ik naar Canada terug keerde, was mijn vader dood. NB er woonden destijds ook nog een hoop directe familie Boellaards in Uithoorn.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina