of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Vinkeveen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Vinkeveen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Jan (20 apr 2010)
Het is natuurlijk al 60 jaar geleden, maar wat zijn destijds de beweegredenen geweest om de lijn Aalsmeer-Nieuwersluis-Loenen te sluiten? Is het antwoord te vinden in het aantal reizigers wat destijds gebruik maakte van deze lijn? Ik vind het wel jammer dat de lijn gesloten is, want als Vinkevener (of Mijdrechter/Wilnisser) ben je vaak aangewezen op Utrecht of Amsterdam als je bepaalde zaken nodig hebt of naar hoger onderwijs moet, dus dan zou de trein altijd een goed vervoermiddel zijn. Dat lijkt mij 60 jaar geleden niet anders, dus ben ik wel benieuwd naar de reden waarom de lijn moest sluiten. Het zou mij vermoedelijk veel reistijd hebben gescheeld als de lijn nog zou hebben bestaan en ik gemakkelijk naar Utrecht zou hebben kunnen reizen. Dat kan nu ook (met de bus en vanaf Breukelen met de trein) maar dan ben je lang onderweg. Het dichtstbijzijnde trein-alternatief is Abcoude, maar dat is ook niet geweldig. Dan nog iets "on-topic": Mijn vader heeft nog heel lang de kolenschuur naast het voormalige stationsgebouw in beheer gehad. Ik kan me ook nog vaag iets herinneren van goederenlocomotieven die langs reden. Dit moet eind jaren '80 zijn geweest (vlak voordat ook het goederenvervoer op deze lijn werd stilgelegd). Ik zal eens kijken of hier nog wat foto's van zijn. Ik heb altijd nog de stille hoop dat de lijn ooit opnieuw in gebruik zal worden genomen... maar dat zal wel niet...
reactie webmaster: nou van die dienstregeling moet je je niet veel voorstellen hoor. toen was je ook lang onderweg en de trein kwam echt maar af en toe. dus nu met de bus die vast minstens een keer per uur rijdt ben je beter af en kun je vast dichter bij huis op stappen. dat was meteen de reden voor het sluiten van de lijn. de bus was sneller, goedkoper, reed vaker en kon meer kanten op. de lijn zal wel nooit meer geactiveerd worden, een trein naar nieuwersluis voegt natuurlijk nog niet zoveel toe, daar is ook al geen station meer.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina