of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Houten (oud)

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Houten (oud) die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Rina van Schaik (27 aug 2007)
Mijn herinneringen aan het oude station! Mijn ouders zijn in dit stationsgebouw komen wonen in 1956. Mijn vader was werkzaam als seinhuiswachter bij de NS. (In 1975 is hij met de vut gegaan.) Het gedeelte waar wij woonden, was eigenlijk geen woonhuis, maar de huur was laag. (vroeger werd dit gedeelte gebruikt als bagagedepot, heb ik me laten vertellen) Die lage huur was erg belangrijk toen, want zij kwamen hier met 4 kinderen. In 1957 ben ik als enige van ons gezin hier in dit gebouw geboren. Ik heb er 22 jaar gewoond. Daarna ben ik naar Utrecht verhuisd om samen met mijn man een gezinnetje te stichten. Een paar jaren daarna (1985) zijn mijn ouders verhuisd naar een seniorenwoning in de wijk ‘den Oord’. Zij zijn 10 en 15 jaar geleden overleden. Het was altijd een spannend huis, er waren jarenlang plekken waar wij als kinderen niet mochten komen. Na een aantal jaren werd er een stuk “wand” achter onze slaapkamers verwijderd. Daarachter, onder de vloer, lagen schriften uit de oorlog! Helaas weet ik niet, wat daarmee is gebeurd, maar onze fantasie werd geprikkeld om over die periode na te denken. Zo zal het gebouw veel meer “geheimen” kennen! Ik heb er een onbezorgde jeugd gehad, al had geen van ons waarschijnlijk in de gaten hoe bijzonder het was om daar te wonen!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina