of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Valkenburg

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Valkenburg die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
milco (28 jan 2008)
dat stukje over station valkenburg staat hieronder. het is een stukje van wikipedia.org het stukje: Station Valkenburg is het spoorwegstation van Valkenburg in de Nederlandse provincie Limburg. Het station is gelegen aan het traject Maastricht - Heerlen en geldt als het oudste nog bestaande van Nederland. Station Valkenburg werd geopend op 23 oktober 1853 aan de lijn Aken – Maastricht, later kreeg het station aansluitingen naar Heerlen en Kerkrade (Miljoenenlijn). Alleen Heerlen – Maastricht is nu nog in reguliere exploitatie. Het mergelen gebouw werd ontworpen door Jacobus Enschedé. Deze liet zich inspireren door het paleis van koning Willem II in Tilburg. In 1890 werden twee vrijstaande gebouwtjes aan de zijkanten gesloopt om plaats te maken voor langere vleugels. Het gebouw, dat geklasseerd is als rijksmonument, is tegenwoordig niet meer als station in gebruik. In 2005 werd het station in oude staat teruggebracht en sindsdien is er een modeltreinenwinkel in gevestigd. In de gemeente Valkenburg aan de Geul bevinden zich nog twee stations, Houthem-Sint Gerlach en Schin op Geul. dit was het stukje
reactie webmaster: dat is wel erg makkelijk... dat is dan toch geen werkstuk, als je de tekst letterlijk regel voor regel kopieert van wikipedia. kom je daar mee weg op school? dan zit je leraar te slapen. ik zou je meteen een 1 geven. een beetje knippen en plakken kunnen we allemaal wel.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina