of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Oosthuizen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Oosthuizen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Heimen Stoffels (22 dec 2010)
In zekere zin worden stations inderdaad niet naar een persoon vernoemd. Direct niet, indirect wel. Zie bijv. Lelystad. Genoemd naar Cornelis Lely. Het station is weer naar de stadsnaam vernoemd. Indirect kan een stationsnaam dus wel naar een persoon vernoemd zijn. Maar direct gebeurde dat doorgaans niet. Ook niet in dit geval. Oosthuizen had in de middeleeuwen namelijk een Latijnse naam, welke later uitmondde in Klein-Oosthuizen en aan het eind van de middeleeuwen in Oosthuizen. Dus in dit geval is het ook niet naar een persoon vernoemd en de mensen uit Afrika die hier reageerden, zijn slechts afstammelingen van mensen uit Oosthuizen, die dus de achternaam van het dorp dragen. Gebeurde heel veel vroeger.
reactie webmaster: inderdaad zoiets had ik ook al gedacht, maar mooi dat je het zo duidelijk opschrijft. ik weet niet of de zuid afrikanen hier nog eens terug komen, wellicht als ze googlen op hun eigen naam. zo zijn ze hier tenslotte de eerste keer ook terecht gekomen.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina