of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Nieuwersluis- Loenen

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Nieuwersluis- Loenen die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Bannink G. (6 okt 2010)
Het zal in juni 1940 geweest zijn dat het hele station Nieuwersluis s'morgens omringt werd door zwaar bewapende Duitse troepen, ons werd allemaal verteld binnen blijven en gordijnen dicht, op het station zelf moesten de dienstdoende mannen ook binnen blijven, de telefoon en morse toestellen werden meteen bemand door de Duitsers, mijn vader mocht geen contact opnemen met mijn moeder, maar ik een jong ventje liep overal tussen door, overal werden luchtdoel geschut geplaatst,bij de overgang naar ter Aar bij de houtzagery zels op het pad naar de boerderij van Zoedde, het wemelde van vrachtwagens en soldaten, wat was er die dag aan de hand, om 17.00 uur kwam er een trein uit Amsterdam een gepanserde trein, die bleef staan op het tussenspoor Intussen reden er die dag geen treinen tussen Amsterdam en Utrecht, zodat alles stil was. Wat bleek achteraf in de trein zat Maarschalk Goring met zijn staf, ze waren naar Nederland gekomen ter voorbereiding van de aanval op Engeland de zg operatie Sealowe, gelukkig mislukt. gerard
reactie webmaster: wat een verhaal. leuk om zulke herinneringen hier terug te lezen. Je hebt op of bij het station gewoond begrijp ik? Heb je nog foto's uit die tijd? Er zijn al veel oud bewoners van stationsgebouwen die hun familiealbums hebben in gescand en zo een bijdrage leverden aan mijn website.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina