of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Haarlem

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Haarlem die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Gertjan Stamer (2 dec 2009)
Veel info is te vinden het boek over Station Haarlem. in 1952 is het 8e spoor voorzien van een nieuw zijperron van Sybold van Ravensteyn met op straatzijde een klein loketgebouw. In 1957 modernisering stationshal. In 1995 bestond Haarlem 750 jaar en in najaar 1994 start schoonmaak perrontunnels en nieuwe verlichting en tevens bouw van perronliften voor spoor 8, eilandperron en spoor 1. In 1997 bouw van kantoorgebouw pal tegen spoor 8 aan (Kennemerpleinzijde) en dus nieuwe entree met bijbehorende winkels (Ako, Masters, Free Record Shop, Etos). Anno 2009 is alleen Etos er nog en zijn andere winkels veranderd,er is nu een Parlour Shop,lege NS Internationaal loket en Masters is de AH to go geworden. In 1998 opheffing NS loket aan westtunnel/ uitgang en de loketwand wordt dichtgemetseld. Ook in 1998 grote renovatie perronkappen. Loketverbouwing vanaf 11 Februari 2003. Achter het monumentale front in de hal bouwt men inloop, daarvoor is toch deur nodig en dus klein deel wand gesloopt. Gele portocabin buiten als tijdelijke vervanging. 14 Augustus 2003 nieuwe loket in gebruik. Per 14 December 2003 wordt de spoorverdeling overduidelijk;spoor 1 treinen naar Amsterdam,spoor 3,4,5 naar Beverwijk,Uitgeest,Hoorn en kopmakende treinen naar Den Haag. Spoor 6 treinen naar Breda en Uitgeest,spoor 8 treinen naar Limburg. In zomerperiode treinen naar Zandvoort ook vanaf spoor 4. Vanaf Januari 2004 dansfeesten als Swingsteesjun. De Free Record Shop Kiosk in oostelijke perrontunnel sluit in voorjaar de deuren en wordt Donar Kebab dat opent op 4 Mei 2005. Op eilandperron openbare plasplek HEEREN afgesloten eind Mei 2005 en enkele maanden erna met fraaie zwarte stalen hekken afgesloten. Zomer 2005 pas stationscafe te lezen op bordjes. Op zondag 15 Oktober 2005 filmopnames voor de Nederlandse speelfilm ZWARTBOEK; spoor 3 wordt geheel ingericht in WO-2 stijl en dus alle CTA bakken eraf gehaald alsmede alle reclame en nog veel meer!Ruimte achter cafe ingericht als eetplaats voor de militairen, alsmede opnames in de westelijke en oostelijke trappenhuizen. Erg veel camera's en lampen en trekt enorm veel bekijks. Daarbij is er een SSN stoomtrein die af en toe schijnbewegingen maakt tbv filmopnames, er is ook een Jeep te zien op het perron en borden Den Haag HS. Ga het maar bekijken in de speelfilm die vast wel op DVD uit is. Per 10 December 2006 geen intercitytreinen naar Limburg en spoor 8 wordt gereserveerd voor de Intercity naar Zandvoort. Medio Februari 2006 sluit Smullers aan uitgangszijde (west dus) dat wordt een Burger King per 30 Maart 2006. In November/ December sluit C'Est du Pain in perrontunnel en wordt Broodzaak. Veel is niet vermeld...lees het BOEK STATION HAARLEM.
reactie webmaster: Deze zin snap ik niet goed: Vanaf 4 Juli 2002 is Brasserie en wordt FoodCourt en het restaurantgebeuren is over. Wat bedoel je daarmee

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina