of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Elten

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Elten die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Simon de Heus (16 mrt 2006)
station Elten lag ook aan de lijn Zevenaar-Kleef. Deze lijn is in 1865 aangelegd door de NRS. Aanvankelijk liep het spoor tussen Zevenaar en Elten paralel aan de spoorlijn van de CME. Dit paralelspoor werd in 1895 opgebroken. Vanaf het uitbreken van de eerste wereldoorlog is het passagiersvervoer tussen Elten en Spyck gestaakt (goederenvervoer vanaf 1926). Tussen Kleef en Spyck bleef de treindienst tot 1960 bestaan. In 1945 werd er nog een nieuwe spoorbrug aangelegd bij Spyck voor een rechtstreekse verbinding tussen Den Boch-Kleef-Emmerich. In 1946 is de brug opgebroken en het spoor naar Elten en Emmerich opgebroken. In 1982 is ook het spoor tussen Kleef en Spyck opgebroken.
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina