of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Breda

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Breda die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Arjan Krabbenbos (22 nov 2015)
Breda krijgt eind 2016 een internationale verbinding via de HSL met Belgie en richting Rotterdam. Oorspronkelijk was het de bedoeling om deze snelle verbinding via deze stad al in 2012 in dienst te hebben, maar door het Fyra-debacle is daar helaas nog niets van terecht gekomen. Als in december 2016 het nieuwe stationsgebouw af is en dan na jaren vertraging een snellere trein via Breda naar en van Belgie gaat rijden gaat station Breda station Breda Centraal heten! Net als station Arnhem na voltooiing van jaren bouwen ( sinds 19 november 2015!) het predikaaat Arnhem Centraal krijgt toegewezen. Arnhem (Centraal) ligt op de internationale route Duitsland/Zwitserland en heeft zodoende ook dus internationaal treinverkeer. daarom krijgen deze twee steden de naam Centraal naast hun stadsnaam en omdat er rond 40.000 uitstappers per dag van deze stations gebruik maken (in spits verkeer)!
reactie webmaster:

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina