of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Amsterdam Willemspoort

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Amsterdam Willemspoort die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
Wim Ritzer (13 mrt 2010)
Ik moet Teun Hibma even corrigeren. Het gebouw van het station Willemspoort bestaat echt niet meer. Het stond vroeger op de plek waar nu het Westerpark is ingericht. Het gebouw waar Teun op doelt is de Willems/Haarlemmerpoort (een oude toeganspoort nog van eeuwen geleden). De oude HaarlemmerpoortHet is in 1843 gesloopt, en daarvoor in de plaats is de poort gekomen zoals die er nu nog staat. De poort heeft in de volksmond de naam Willemspoort gekregen, omdat Koning Willem III daar tijdens openinsfestiviteiten zijn intreden deed.
reactie webmaster: inderdaad, dat schreef een andere bezoeker ook al min of meer, dank voor je aanvulling. Ik had er zelf toen niet op gereageerd, dat deed ik toen nog niet altijd, nu wel (nu gaat dat makkelijker, nu ik en een speciaal veld in het formulier voor heb bij gebouwd.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina