of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

Plaats een opmerking bij station Abcoude

Op de pagina kunt u een opmerking of herinnering insturen aan station Abcoude die wordt toegevoegd aan de pagina.

Natuurlijk wordt je opmerking pas zichtbaar nadat de webmaster er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. In de regel is dit binnen enkele uren.

Oorspronkelijke reactie:
kees smit (13 okt 2008)
Waar ligt het nieuwe station Abcoude? Prachtig weer vandaag. Ik fiets met wind in de rug naar Abcoude. Eindelijk weer eens die mooie route langs de Vecht en de Angstel, met al die oude landhuizen en theekoepels. Het is alsof je controleert of alles er nog is, en of er weer nieuwe huizen en gebouwen bijgekomen zijn. Op schema kom ik in Abcoude, ik heb tien minuten, dus er kan weinig misgaan. Ik rij de Stationsstraat in, maar tot mijn schrik is er geen station meer. Ja, ik wist dat het oude gesloten is vanwege de nieuwe tunnel, maar waar is het nieuwe? Ik fiets zo hard mogelijk terug, en neem de parallel lopende straat aan de andere kant van het Gein. Nee ook hier geen station, maar ik ben wel vijf minuten kwijt. Gelukkig zie ik iemand. Ik moet terug, en dan de eerste zijstraat nemen. Die zijstraat is heel lang, en heel in de verte ligt het nieuwe station te blinken. Gauw gauw naar de automaat. Een kaartje Utrecht CS plus een fietskaartje. Ik wil pinnen maar dat lukt niet. Een NS-employé neemt de regie over. Die bejaarde moet ik even helpen, denkt hij. Intussen begint mijn telefoontje in mijn rugzak al voor de derde keer te rinkelen, en voor de derde maal proberen omstanders me over te halen, de telefoon op te nemen. Nee, zeg ik, ik moet de trein halen, dat telefoontje komt wel. De lift is stuk (ik verzin vandaag echt niets), dus ik moet mijn fiets de hoge trap op sjouwen. De trein is vijf minuten te laat, wordt er omgeroepen, maar omdat ik intussen ook vijf minuten te laat was, komt de trein juist aanrijden. Ik had nog net tijd om Elsje terug te bellen dat ik over een half uur thuis zou zijn. Dat zij gebeld had, begreep ik meteen. In de trein hoorden we dat er een ongeluk gebeurd was bij Gouda. Wat heb ik daarmee te maken, dacht ik. Maar toen drong tot me door, dat ik in een treintje zat dat bij Breukelen afbuigt naar Woerden en dan via Gouda naar Rotterdam gaat. We moeten allemaal in Breukelen uitstappen, en naar Utrecht verder rijden. Voor mij komt dat toevallig goed uit, en pas in het journaal zag ik dat het om een ontspoorde Thalys ging.
reactie webmaster: ik heb alleen het hoofdverhaal geplaatst, met al die reacties eronder was het wat erg druk en onleesbaar geworden.

naam:
e-mail:
(toon mailadres niet op de site)
los deze som op **
Uw opmerking of vraag:

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Ga terug naar de vorige pagina